Nyhetsarkiv
Mikael Kindbom

Mikael Kindbom

Write on söndag, 11 juni 2017

Byggaren önskar alla er läsare en riktigt skön sommar. Hoppas att ni i likhet med vad chefredaktören Mikael Kindbom på bilden fick i början av juni kan få riktigt soliga och sköna dagar på stranden.

Write on söndag, 11 juni 2017

Med bakgrund av att antalet olyckor ökat stadigt de senaste åren tillsätter Bygma en expert inom säker arbetsplats. Syftet är att bidra till en säkrare arbetsmiljö eftersom byggbranschen har de mest skadedrabbade yrkesgrupperna på den svenska arbetsmarknaden.

Write on söndag, 11 juni 2017

Isoleringen under golvet var bristfällig och dömt att misslyckas och byggfirman borde ha avrått från tjänsten. Byggfirman åtgärdade detta med vindpapp underifrån golvet och kom inte åt överallt men eftersom kunden inte grävde ur tillräckligt klarar sig firman.

Write on söndag, 11 juni 2017

Besiktningsprotokollet visade flera fel i lägenhetsrenoveringen. Byggföretaget klarar sig dock i Allmänna reklamationsnämnden helt eftersom kunden sa nej till erbjudandet om åtgärder.

Write on söndag, 11 juni 2017

Byggmaterialhandlare över hela landet har fått besked om en omedelbar höjning med cirka 20 procent på OSB-skivor efter brand i en limfabrik i Kina.  Grossister i Sverige flaggar för att höjningen blir permanent, skriver Byggarens systertidning Järn Bygg Färg.

Write on söndag, 11 juni 2017

Det råder fortsatt stark efterfrågan på byggträ och limträ hos byggmaterialhandelarna. För tredje året i rad ökar Södra försäljningsvolymen till svensk byggmaterialhandel och Martinsson slår rekord med sitt limträ.

Write on tisdag, 30 maj 2017

Mer än varannan småföretagare i byggbranschen tror att deras försäljning kommer att öka under det kommande halvåret. Därmed hamnar branschen högt på listan över mest optimistiska branscher. Det visar Vismas Affärsbarometer som bygger på en ny undersökning bland totalt 815 små och medelstora företag i hela landet.

Write on söndag, 28 maj 2017

Det går att sänka byggkostnader och energianvändning med vardera minst 30 procent. Och gruppbyggda småhus är billigare att bygga än flerfamiljshus. Det slår Christer Harrysson, professor i byggteknik vid Örebro Universitet, fast i ett debattinlägg för Järn Bygg Färg.

Write on fredag, 26 maj 2017

Asfalteringen ledde till nivåskillnader vid brunnlocken som inte funnits tidigare vilket  ökade vibrationerna när motorfordon passerade. Nu har domstolen slagit fast att det var detta som orsakade sprickbildningar angränsande fastigheter.

Write on fredag, 26 maj 2017

Boverket har utvärderat byggnadsnämndernas tillämpning av bestämmelserna om tidsfrister för handläggning av ärenden om förhandsbesked, lov och anmälan. De flesta håller tiden. Boverket föreslår införande av reduktion av avgift för byggnadsnämnder som överskrider dessa tidsfrister.

Anmäl dig HÄR till Byggarens kommande nyhetsbrev och tävlingar

Läsarna tycker…