L
Mikael Kindbom

Mikael Kindbom

Journalist

Webbplats: /administrator
Write on fredag, 22 maj 2015

Det blev Erikas Tak & Bygg AB som tog hem titeln som Sveriges mest rekommenderade hantverkare 2015 i tävlingen som arrangerades av Renault tillsammans med rekommendations-företaget Reco. Tävlingen gick ut på att hantverkskunder gick in på Reco.se och rekommenderade de företag som de tycker har gjort ett riktigt bra arbete.

Write on fredag, 22 maj 2015

19 leverantörer mötte ett hundratal byggare i den årliga grillningen och utställningen på Djursholms Trä. Platschefen Louise Guthe for omkring i förkläde i hennes första arrangemang som platschef på anläggningen och vädret var strålande.

Write on fredag, 08 maj 2015

Sommarhalvåret är högsäsong för ombyggnads- och renoveringsarbeten och fler företag etablerar sig tillfälligt. Nu uppmanar Skatteverket köparna att kontrollera att ett företag man tänkt anlita är godkänt för F-skatt hos Skatteverket.

– De flesta företagare vill göra rätt för sig, men varje år får vi in ett hundratal anmälningar som rör oseriösa hantverkare som etablerat sig tillfälligt, säger Eva Björklund, nationell samordnare på Skatteverket.

Write on fredag, 08 maj 2015

Björn Rosengren har varit näringsminister och är verksam på Kinnevik sedan många år.  Nu kan han sätta färghandlare på visitkortet sedan han och familjen tagit över två Flügger-butiker.

- Mina kompisar skrattar och tycker jag är tokig, men jag är ju entreprenör, säger han.

Write on fredag, 08 maj 2015

 XL befäster sin ställning som den ledande bygghandelskedjan i Sverige efter en ökning med 800 miljoner kronor. - Det är verkligen rätt att satsa på proffsen. Gör det själv-sektorn utvecklas inte alls på samma sätt, menar Bert Larsson, vd för Byggtrygg, servicebolaget för XL-handlarna.

Write on fredag, 08 maj 2015

Essves väska Essbox har nu sålt i 120 000 exemplar sedan lanseringen för tre år sedan.  Den har också bidragit kraftfullt till att öka Essves totala omsättning inom fästteknik, där vissa varugrupper inom träskruv visar ökningar på fler hundra procent.   Nu testas Essbox som koncept även i tyska butiker och Essves marknadschef Mattias Sebell berättar att ett antal varumärken hört av sig för att få tillgång till systement på licens.

Write on fredag, 08 maj 2015

Mohamed Mohamed Abdulkadir på Bygg- och anläggningsprogrammet på Kista gymnasium blev årets Bygmastipendiat och fick en check på 10 000 kronor samt en verktygslåda.

Write on tisdag, 28 april 2015

De tre vinnarna i Byggarens utlottning av verktyg från Bosch är utsedda. De fick chansen genom att teckna sig för Byggarens digitala nyhetsbrev som utkommer varannan vecka.

Write on söndag, 26 april 2015

 Enkelhet, flexibilitet och högre lön gör att många väljer den nya formen egenanställning. Hela åtta av tio egenanställda är nöjda med sin anställningsform. Det visar EgenanställningsBarometern, genomförd av egenanställningsföretaget Cool Company.

Write on lördag, 25 april 2015

Konsumenterna vill ha kvar ROT-avdraget Det visar den enkät som Bygg & Järnhandlarna genomfört med ett riksrepresentativt urval på 1 045 respondenter.