Branschorganisationen Svenskt Trä delar även denna sommar med sig av expertråd om användbara limträprojekt som alla hemmafixare kostnadsfritt kan ta del av.
I år har antalet byggbeskrivningar utökats med instruktioner för fem projekt, bland annat en pergola och utedusch.
– Limträprojekten är enkla att förverkliga när man har en tydlig instruktion att följa, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel på Svenskt Trä.
Utesäsongen innebär att det är dags för många att börja planera för årets byggprojekt. Limträ används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader. Materialet fungerar utmärkt för byggprojekt till trädgårdsrummet och hemmet.
I dag har de flesta bygghandlare limträ på lager och kan snabbt bistå med material.
– Vi märker att allt fler upptäcker fördelarna med limträ som är ett både starkt, beständigt och miljövänligt material med många goda egenskaper och användningsområden, säger Johan Fröbel.
– Det är tacksamt att arbeta med och konstruktioner i limträ ger en varm och trivsam känsla i alla miljöer, både inne och ute. Många uppskattar även att det är en svensk närproducerad råvara som bidrar till lägre klimatpåverkan, säger Johan Fröbel.
Svenskt Träs projekt finns på nätet, på sajten byggbeskrivningar.se för den som vill veta mera.
– Det känns roligt att vi även denna sommar kan addera fem nya limträprojekt till våra byggbeskrivningar, säger Johan Fhttp://byggbeskrivningar.seröbel.
– De är uppskattade och ökar förutsättningarna att fler ska våga sig på ett byggprojekt. Limträ är ett bussigt och snyggt material som verkligen väcker skaparglädjen hos hemmasnickaren, säger Johan Fröbel.
Byggbeskrivningar
Byggbeskrivningar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer.
Här ges också möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan. På byggbeskrivningar.se finns även ett dimensioneringsprogram som stöd för att beräkna dimensioner för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke, limträ eller lättbalkar. Klart intressant!