En batteridriven fräs som låter tala om sig …

Nu presenterar Dewalt en batteridriven murspårfräs. Fräsen har en prestanda som matchar en nätansluten 230 V-modell. Den nya modellen DCG200 ingår i den prisbelönta serien 54V XR FLEXVOL. Verktyget kan enkelt fräsa ut spår för kablar, ledningar och rör. Ett cirkapris för det nya verktyget är nära 9 000 kronor.

 Dewalt är först i branschen med att lansera detta verktyg på batteri för professionella användare. Detta är inte bara den allra första batteridrivna murspårfräsen på marknaden utan den har också imponerande kraft, körtid och driftsäkerhet.

En bidragande orsak är det kraftfulla 54V XR FLEXVOLT-batteriet – och detta i kombination med en kolborstfri motor. Instrumentet är närmast idealisk för elektriker, rörmokare och andra som dagligen arbetar med krävande installationer av kablar och ledningar i väggar och golv av betong, tegel eller murverk.

Det är också användbart på storskaliga arbetsplatser. Allt för att slippa långa sladdragningar eller på platser där tillgången på el är begränsad.

Vad finns då mer att säga om denna murspårfräs? Arbetshastigheten är på 9000 varv/minut. Inte dåligt. Det går därmed enkelt att få snygga och exakta spår med rena, fina ytor runt omkring. Maximala skärdjupet i massiv betong är 32 mm.

Det som också utmärker nya modellen DCG200 är de innovativa säkerhetsfunktionerna. Dessa ger ett optimalt skydd mot farliga luftburna partiklar. Bullernivån minskas. Risken reduceras för att utsättas för allvarliga skador.

Extra säkra verktyg

Den nya fräsen ingår i företaget Dewalts växande sortiment med extra säkra verktyg. Sortimentet har fått namnet Perform & Protect. Den nya fräsen uppfyller strikta krav avseende damm, vibrationer och kontroll. Murspårfräsen är exempelvis utrustad med den allra senaste trådlösa tekniken.

En annan finess är att den enkelt kan kopplas ihop med Dewalts M-klassade batteridrivna dammsugare DCV586. Ett effektivt sätt att minska bullret i arbetsmiljön. Båda enheterna kan då nämligen styras samtidigt med en automatisk funktion för start/stopp. Dammsugaren går därför aldrig i onödan när murspårfräsen stängs av.

DCG200 är dessutom utrustad med inbyggd motorbroms som snabbt stoppar skivorna och e-koppling som skyddar användaren mot så kallade kick-back-incidenter. Verktygsfria snabbspärrskydd gör det också extra enkelt att byta ut de två kapskivorna vid behov.
 

Cirkapris

Cirkapris för DEWALT 54V XR FLEXVOLT murspårfräs, DCG200T2, med 2 st XR FLEXVOLT batterier och laddare är 8 895 kr exkl. moms.

 

E-mail:
Publicerad 2020-02-01 23:07:55

Senaste nummer

Din röst är viktig