Ny handöverfräs från Milwaukee

Milwaukee Tool kan nu presentera en handöverfräs som kombinerar en rad egenskaper som krävs för goda fräsningar i olika material. Modellen heter 18 FUEL. 

Fräsen kombinerar tre särskilda  innovationer, nämligen:

1.En kolborstfri POWERSTATE™-motor, 

2. Ett REDLITHIUM™-ION-batteri och 

3. REDLINK PLUS™-elektronik. 

Den kolborstfria POWERSTATE™- motorn ger fräsen samma effekt som en nätdriven motsvarighet . Den  levererar 31 000 varv/minut för att ge den hastighet och kraft som krävs för att göra rena och exakta fräsningar i hårda material. Med det variabla hastighetsreglaget kan användaren välja en hastighet mellan 10 000 och 31 000 varv/minut för optimal kontroll över arbetsuppgiften

Utrustad med ett  REDLITHIUM™-ION-batteri 5,0 Ah-batteri innebär det en kapacitet på upp till 150 m kantrundning på 9,5 mm i ek. Användaren slipper därmed  sladdar och behöver inte avbryta arbetet för att ladda batteriet. 

REDLINK PLUS™ säkerställer maximala prestanda under belastning och skyddar mot överbelastning och överhettning.

Fräsen har en rad ytterligare funktioner som förbättrar användarupplevelsen, bland annat:

• En mikrojusteringsratt och makrojusteringsknapp för snabb och exakt höjdjustering vid detaljarbeten, 

• En stabil 100 mm bottenplatta och dubbla LED-lampor som belyser arbetsytan.

Den nya M18 FUEL™ Handöverfräsen är fullt kompatibel med Milwaukees övriga sortiment. Ett utbud som numera omfattar fler än 165 verktyg som använder samma batteriplattform.

Specifikationer:

M18 FUEL™ Handöverfräs (M18 FTR-0X)

10 000 - 31 000 varv/min med 6 hastighetsinställningar

Kan användas med 6 mm och 6,35 mm fräsbits

Fräsdjup 50 mm

Dubbla LED-lampor

Kompatibel med MILWAUKEE® offsettillbehör

Vikt med batteri: 3,6 kg

Levereras med 2 x dammutsugsanslutningar, 146 mm bottenplatta som accepterar 31,75 mm styrbussningar, 6 mm och 6,35 mm chuckar, insticksplatta och 2 x sidoanslag. 

Offsetplatta (4932471946) finns också tillgänglig men säljs separat.

 

FOTNOT

Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar.

Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjontekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

E-mail:
Publicerad 2020-02-02 20:26:26

Senaste nummer

Din röst är viktig