Rockwool ger ICA god isolering

ICA och Rockwool har länge haft ett gott samarbete. Nu levererar Rockwool teknisk isolering till ICA:s senaste satsning i Karlstad. Vi talar om Fanfaren – en kontorsfastighet där kvalitet är något verkligt väsentligt. ICA planerar att öppna sin butik under våren i Fanfaren.

 Fanfaren i Karlstad har länge väckt ett stort intresse. Fanfaren kommer att innehålla hotell, butiker och olika servicefunktioner. Fastighetsägaren heter Max Fastigheter som investerar stort – inte minst i säkerhet och god isolering.

Företaget som fått uppdraget att montera brand- och värmeisolering heter DT Isoleringsteknik AB. Att säkerställa en energieffektiv och brandsäker isolering är naturligtvis mycket viktigt. Daniel Lehn från DT Isoleringsteknik säger att företaget är mycket tillfredsställt med vad Rockwool levererat.  

DT Isoleringsteknik AB monterar brand- och värmeisolering på ventilationskanalerna, ja, huvuddelen av det som behöver brandskyddas. Isoleringen kommer från Rockwool.

 Passivt brandskydd

Daniel Lehn säger att företaget DT Isoleringsteknik valde produkten Rockwool Aconlit 150 som ett passivt brandskydd i taket.

 − Vi vet att detta material håller hög kvalitet och dessutom är smidigt att montera, säger Daniel Lehn.

Tomas Larsson är ansvarig säljare för Teknisk Isolering på Rockwool. Han säger följande:

 − CONLIT 150 har en mycket bra motståndskraft mot värmestrålning, vilket gör den till en naturlig produkt för brandskydd. Det är förstås extra viktigt i en offentlig byggnad där många människor vistas varje dag.

För isolering av rörinstallationerna valdes produkten Rörskål 800 från Rockwool.. Användningsområdet för denna produkt är främst värme-, kondens- och brandisolering. Daniel Lehn berättar att det gick åt en hel del rörskål under arbetet.

− Bara ICA-butiken krävde ett par kilometer Rörskål 800, och då har vi ändå större delen av arbetet kvar, förklarar han och syftar på de kommande montagen i Fanfaren.

Ahlsell

VVS-isoleringen från Rockwool levererades från Ahlsell i Karlstad. Daniel Lehn betonar det goda samarbetet mellan parterna.
− Eftersom det handlade om stora mängder isolering var det värdefullt att få dagliga leveranser som var noga planerade från Ahlsells sida. Det fungerade utmärkt, berättar Daniel Lehn.

ICA-butiken i Fanfaren kommer stå klar våren 2020 men då kommer DT Isoleringsteknik AB redan att ha påbörjat isoleringen av nya delar av Fanfaren.
− Vi ser fram emot att fortsätta jobba med både ROCKWOOL och Ahlsell på det här effektiva sättet, avslutar Daniel.

FOTNOT

ROCKWOOL är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Vi erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.

Koncernen sysselsätter över 11 000 medarbetare och har sitt huvudkontor utanför Köpenhamn. Sverigekontoret ligger i Jönköping. ROCKWOOL är noterat på NASDAQ OMX Den Nordiska Börsen Köpenhamn.

 

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2020-02-02 21:15:41

Senaste nummer

Din röst är viktig