Bygma satsar i Norrland

I sin ambition att bli en av de tre största byggmaterialhandlarna förstärker nu Bygma i Norrland. Det gör man genom två strategiskt viktiga rekryteringar av platschefer till två av anläggningarna, i Skellefteå respektive i Sundsvall.

Till anläggningen i Skellefteå har Bygma rekryterat Lars Eriksson som platschef. Lars har drygt 17 års erfarenhet från byggbranschen och kommer närmast från Lindbäcks Bygg AB i Piteå, där han de senaste tio åren haft tjänsten som inköpschef. På Lindbäcks Bygg har han varit med på resan att bygga bolaget från en omsättning på 100 miljoner till dryga 1,8 miljarder kronor.

- Jag är både ödmjuk och taggad inför mitt nya uppdrag. Jag kommer till ett tryggt, stabilt och välskött familjeföretag med sunda värderingar. Jag kommer dessutom in i ett mycket spännande skede, inte minst vad gäller läget i Skellefteå, där det kommer att hända mycket de närmaste åren. Jag ser fram emot nya utmaningar på en i min mening unik anläggning, säger Lars Eriksson, nytillträdd platschef för Bygma i Skellefteå.

Lars tillträdde sin tjänst den 14 april.

Till tjänsten som platschef i Sundsvall har Bygma rekryterat Magnus Sundberg. Magnus kommer närmast från det internationella serviceföretaget Sodexo, där han de senaste åren haft tjänsten som distriktschef över Norrland med ansvar för drygt 250 medarbetare. Magnus har en gedigen erfarenhet av framför allt försäljning och affärsutveckling, inte minst från detaljhandeln där han bland annat drivit ett flertal Åhlénsvaruhus och två Onoffbutiker. Vidare brinner han för byggnation och har bland annat byggt sitt eget hus liksom en egen timmerstuga.

- Jag sysslat med affärsutveckling och försäljning på Sundsvallsmarknaden under tjugo års tid och ser fram emot att nu ta mig an Bygmas verksamhet. På en så konkurrensutsatt marknad som bygghandeln gäller det att tänka kreativt och ligga steget före, och jag ser tydligt att Bygma har en enorm potential att växla upp här i Sundsvall. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare lyfta verksamheten ytterligare, säger Magnus Sundberg, tillträdande platschef för Bygma i Sundsvall.

Magnus Sundberg tillträdde sin tjänst den 1 maj.

- Vi är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Lars Eriksson och Magnus Sundberg till våra anläggningar i Skellefteå respektive i Sundsvall. Med deras erfarenhet och bakgrund är de båda viktiga nyckelpersoner för Bygmas fortsätta tillväxt och utveckling i Norrland, kommenterar Peter Lindström, vd för Bygma Sverige.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2020-05-24 19:28:08

Senaste nummer

Din röst är viktig