Förnyar framtidens sladdlösa verktyg

Makita började sälja 40V Max XGT®-produkter under hösten i år som svar på ökade effektbehov. Först ut på plan: tigersåg, slagskruvdragare, slagmutterdragare, cirkelsåg, kombihammare, vinkelslip och två borrskruvdragare varav den ena med slagfunktion.

Genom att utveckla XGT®-serien hoppas Makita  förverkliga sin vision av en sladdlös framtid för hantverkare.

Makita börjar sälja 40V Max XGT®-produkter den 1 september 2020. Serien är ett svar på efterfrågan i branschen, där batteriteknik ersätter andra strömkällor i allt större och krävande maskiner.

Målet med serien är att inte bara tillhandahålla en gedigen lösning på de ökande effektbehoven utan också uppfylla Makitas vision om en sladdlös framtid.

− Makita strävar efter att hjälpa kunderna på bästa sätt med bästa möjliga produkter, säger försäljningschefen Jonas Kjellander.

− Vår CXT®-serie är utmärkt för dem som behöver lätta och kompakta maskiner, medan LXT® är rätt val för dem som behöver en mångsidig och kompatibel maskin. XGT®-serien är ett nytt alternativ för dem med krav på råstyrka i de allra hårdaste jobben, säger Jonas Kjellander.

Mer kraft

Först ut på plan: tigersåg, slagskruvdragare, slagmutterdragare, cirkelsåg, kombihammare, vinkelslip och två borrskruvdragare varav den ena med slagfunktion. Jämfört med föregångarna har maskinerna mer kraft, bättre hållbarhet och laddas snabbare.

De har också smart teknik – maskinen och batteriet kommunicerar digitalt med varandra för optimala prestanda. Och maskinerna får också bättre förutsättningar för att hantera tekniska förbättringar.

− XGT® tillför nya funktioner hos sladdlösa maskiner, säger produktchefen Magnus Eklund. Exempelvis i form av slagskruvdragarens vridmoment på otroliga 220 Nm och den elektroniska kopplingen i borrmaskinerna.

− Borrmaskinerna har också en momentbegränsare som stänger av motorn om verktyget plötsligt blockeras, vilket förhindrar stukningar och andra personskador, säger  Magnus Eklund.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2020-09-27 20:36:45

Anmäl dig här till Byggarens nyhetsbrev

Mest läst

Senaste nummer

Din röst är viktig