Hultafors lanserar färgkodade skruvmejslar

Skruvmejslar som både har ett ergonomiskt grepp och en tydlig, permanent storleks- och modellmärkning kan vara svåra att få tag på. Det ville Hultafors råda bot på när de beslutade sig för att utveckla en ny kategori av verktyg, nämligen skruvmejslar.

Skruvmejselns handtag måste fungera väl i alla situationer, oavsett om arbetsuppgiften kräver maximal kraft eller stor precision. Därför har Hultafors lagt ned mycket möda på att utveckla handtag med enastående ergonomi. Handtagen är långa, tillverkade av hållbar PPC-plast och gummerade för att ge ett grepp med god ergonomi och komfort.

− Det är svårt att förklara exakt vad det är som gör ett handtag bra, men i slutändan handlar det om vad som känns rätt i handen, säger Filip Sahlberg, produktchef på Hultafors.

− Vi har fått mycket bra feedback från hantverkare som testat prototyperna från de slutgiltiga stegen i vår utvecklingsprocess.

Att snabbt kunna avgöra en skruvmejsels storlek och modell låter kanske inte så märkvärdigt, men Hultafors upptäckte att det inte är så enkelt. För att göra livet enklare för användarna prioriterades därför verktygsmärkningen under utvecklingsprocessen. 

− Vi har skapat färgkodade handtag för alla modeller så att det blir enkelt att hitta rätt skruvmejsel i byxfickan eller verktygslådan, säger Filip Sahlberg.

− Men viktigast av allt är att vi har placerat en märkning på handtagsänden, som är präglad och därmed beständig över tid. Märkningen visar både storlek och modell till skillnad från vad många av våra konkurrenter i den här kategorin erbjuder. Vi förser även klingan med en permanent lasermärkning, fortsätter Filip Sahlberg.

Svensk design – Made in Germany

Skruvmejslarna har utvecklats av svenska Hultafors, kända för sin skandinaviskt rena och ergonomiska formgivning. Tillverkningen sker i Tyskland för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Klingorna tillverkas av högkvalitativt molybden-vanadin-stål och härdas enligt ISO-standard för att ge bästa möjliga prestanda utan att kompromissa med styrka eller hållbarhet.

VDE-sortiment för elektriker

Hultafors’ breda sortiment av VDE-skruvmejslar har isolerade klingor för arbeten på elinstallationer upp till 1 000 V. Alla VDE-skruvmejslar har certifierats enligt IEC 60900. Skruvmejslarna finns med rakt spår samt Phillips-, Torx- och Pozidriv-spår, samtliga med ergonomiskt handtag och verktygsmärkning. I sortimentet finns även spänningsprovare.

Skruvmejselsortimentet omfattar alla fyra standardmodeller, både i vanligt utförande och VDE-utförande. I sortimentet finns även stubbmejslar med kort handtag, bitmejslar, insexmejslar, hylsmejslar och magnetbitshållare som alla kan levereras i satser, samt med kort eller lång klinga.

− Sortimentets innehåll har planerats med stort fokus på användarna. Alla ska lätt kunna hitta just den storlek och modell de föredrar att använda dag för dag, säger Filip Sahlberg.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2020-10-11 20:48:47

Senaste nummer

Din röst är viktig