Robust och händig hantverksställning - snabb att montera

Hantverkställningen Pax Tower är en ny produkt från företaget Zarges. Ett företag som specialiserat sig på denna typ av utrustning. Ställningen har tre specialfördelar som möjliggör en arbetshöjd på upp till 7,65 meter, både enkelt och säkert.

Ställningen ska garantera säkert arbete på höjd. Zarges PaxTower är nu tillgänglig hos specialiståterförsäljare.

 Behändighet, hög arbetssäkerhet och tidsbesparing: tre saker som sällan uppnås samtidigt som säkert arbete på höjd förbereds. Dessutom kräver mer omfattande och komplicerade arbeten mycket tid av användarna. 

Det är ytterst viktigt att accessutrustningen är snabbt åtkomlig och lättanvänd. Utrustningen ska också stärka arbetssäkerheten.

– Under produktutvecklingen av nya PaxTower var det viktigt för oss att skapa en behändig och hållbar lösning som ger ett exceptionellt mervärde för pengarna, säger Patric Seger, vd på Zarges AB.

Praktisk

Hantverksställningen har en plattformsstorlek på 1,80 x 0,75 meter. Den kan byggas upp till en arbetshöjd på till och med 7,65 meter. Ställningen är utformad i enlighet med den kommande nya standarden med beteckningen EN 1004:2020, ställningsklass 3. En modell som kan belastas upp till 200 kg/m2.

Den robusta konstruktionen gör att ställningen har särskilt hög motståndskraft och är därför idealisk för användning inom byggbranschen. En annan fördel med ställningen är att den är både praktisk och enkel att hantera med dess tre specialfördelar, vilka ger maximal komfort.

– Lågfriktionstappen i nylon gör att ramarna är enkla att montera vid uppbyggning av ställningen. Den patenterade sparklisten är snabbt, enkelt och smidigt på plats. Tack vare den smidiga enhandslåsningen är det lätt att både låsa och frigöra ställningen med bara ett klick och PaxTower kan monteras på nolltid, säger Patric Seger, vd på Zarges AB.

Säkerhet  

Det finns två väsentliga ändringar i den kommande nya standarden EN 1004 som är särskilt avsedda för att förbättra skyddet för användarna av ställningen. För det första har det tillåtna avståndet mellan plattformarna minskat från 4,20 till 2,25 meter och det maximalt tillåtna avståndet från marken till den första plattformen har sänkts från 4,60 till 3,40 meter. För det andra kommer standarden också att innefatta små ställningar med en plattformshöjd på mindre än 2,50 meter.

– Den kommande standarden för små ställningar är ett avgörande steg för att ytterligare förbättra arbetsplatsens säkerhet, säger Patric Seger, vd på Zarges AB. Därför är ett komplett skyddsräcke obligatoriskt redan från början och kravet på stabilitet (i form av ballast eller stödben) har ökat.

− Arbetssäkerhet har alltid varit i fokus hos Zarges, säger Patric Seger, vd på Zarges AB.

Hantverksställningen går att bygga upp både snabbt och säkert tack vare räcken med integrerade diagonala stag. Skyddsräcket S-PLUS monteras innan man kliver upp på nästa pattformshöjd och fungerar därmed som integrerat fallskydd, vilket också är rekommenderat i 53§ i de nya ställningsföreskrifterna.

Zarges har också specialtillverkat en mellanstege som har 80 mm djupa steg.

Zarges har sitt huvudkontor säte i staden Weilheim i övre Bayern. Det är ett globalt företag med cirka 800 medarbetare och tre produktionsanläggningar i Europa. Zarges är ledande inom förpackning, transport och lagring.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2020-10-25 21:22:45

Senaste nummer

Din röst är viktig