Minskade utsläpp av CO2 med 70 procent

Rockwool har inlett en miljövänlig produktion vid fabriken i Moss, Norge. Det ska sänka utsläppen av koldioxid med totalt 70 procent. Optimera Trä i Malmö är ett av de första företagen att inhandla produkter från Moss.

- Rockwool tar ett stort kliv framåt för att minska byggsektorns klimatavtryck, kommenterar Henrik Björk, hållbarhetsansvarig på Optimera.

Fabriken i Moss tillverkar merparten av Rockwools byggisolering som säljs hos svenska byggvarukedjor. De senaste åren har företaget investerat närmare en halv miljard kronor i en helt ny smältteknik som drivs av förnyelsebar el.

- Den nya elektriska smältugnen är en viktig investering inför framtiden. Vi ska fortsätta leverera stenullsprodukter av hög kvalitet, samtidigt som vi ska möta nödvändiga miljökrav på den svenska marknaden, säger Jonas Zacharoff, vid Rockwool.

Fabriken i Moss har startat sin produktion och de nya produkterna med lägre klimatpåverkan levereras för fullt.
- Att få vara bland de första kunderna att erbjuda de här produkterna till marknaden är positivt och helt i linje med vårt eget engagemang kring hållbart byggande och minskat klimatavtryck, kommenterar Henrik Björk.

- Henrik Björk berättar att Optimera arbetar aktivt för att hitta lösningar, möjligheter och byggmaterial som är förenliga med en mer hållbar byggsektor. Både på egen hand och ihop med andra aktörer.

- Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med ROCKWOOL mot en mer klimatsmart byggsektor och en grönare framtid, säger Björk.

Rockwool är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Vi erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.
Koncernen sysselsätter över 11 000 medarbetare och har sitt huvudkontor utanför Köpenhamn. Sverigekontoret ligger i Jönköping.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-01-27 13:09:03

Senaste nummer

Din röst är viktig