XL Bygg växer ytterligare

XL-Bygg växer ytterligare. Det senaste är att XL-Bygg Götene förvärvar Tibro Byggvaror tillsammans med Mestergruppen Sverige. I samband med förvärvet kommer anläggningen att byggas om och sortimentet breddas för att säkerställa att både proffsbyggare och hemmafixare ska hitta det de söker.


XL-BYGG Götenes förvärv av Tibro Byggvaror innebär bland annat att anläggningen i Tibro kommer att byggas om för att möjliggöra lagerhållning av ett större sortiment anpassat för både proffsbyggare och hemmafixare.
Delägarna Jonas Karlsson och Tomas Färén kommer nu att driva två anläggningar i nära anslutning till varandra. Här tillkommer också synergieffekter och ökad flexibilitet i form av exempelvis en lastbil som kommer att finnas tillgänglig för kunderna 24 timmar om dygnet. Medarbetarna på Tibro Byggvaror kommer att jobba kvar vilket innebär att kompetensen och kunskapen om den lokala marknaden tillvaratas.
XL-Bygg Götene är en välkänd aktör på orten. Jonas Karlsson och Tomas Färén har gedigen erfarenhet av att driva verksamhet riktad mot professionella byggare. Nu ser Jonas och Tomas fram emot att driva även Tibro Byggvaror i samma anda.
− Vi är stolta över förvärvet och ser fram emot att välkomna kunderna till en uppgraderad anläggning längre fram i vår, säger Jonas Karlsson.
− Tibro Byggvaror har funnits på samma adress sedan 1990, men har försett Tibro med byggmaterial ända sedan 1960-talet. Vi är säkra på att både proffsbyggare och hemmafixare kommer att uppskatta såväl sortiment som våra kompetenta medarbetare, Även de tidigare delägarna är nöjda med lösningen:
− Vi är glada över att Tibro Byggvarors närvaro på orten säkras och att kompetensen hos medarbetarna tillvaratas i och med att Jonas och Tomas nu tar över, säger Johan Martinsson och Janne Windeståhl.
För XL-Bygg innebär förvärvet av Tibro Byggvaror en viktig pusselbit i planerna på en utökad närvaro i regionen.
− Det här förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att aktivt utveckla kunderbjudandet och samtidigt skapa mervärde för våra delägare. Vår unika ägarmodell har möjliggjort för Jonas Karlsson och Tomas Färén, delägare XL-BYGG Götene, att förvärva Tibro Byggvaror, vilket innebär en mängd fördelar, inklusive en starkare lokal närvaro i Tibro, säger Carl Littlewood, kedjechef XL-Bygg.
Den är en kedja med 83 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med XL-Bygg-butiker i Norge och Danmark bildar företaget Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av anläggningarna har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-03-22 10:10:30

Senaste nummer

Din röst är viktig