Prisvärt fogskum från Sika

Sika Boom-163 Evolution är det senaste tillskottet till Sikas nya skumsortiment och som med sina fantastiska egenskaper ger nya förutsättningar på marknaden för fogskum.


− Vi har tagit fram ett skum som har efterfrågats av marknaden både när det gäller prestanda och miljöaspekten, säger Mats Jansson, produktchef på Sika Sverige.

Den främsta fördelen med Sika Boom-163 Evolution anses vara att det är ett PU-skum som inte kräver härdplastutbildning vilket traditionella PU-skum gör. Det innebär att det kan användas av alla på arbetsplatsen utan tidskrävande utbildning, restriktioner och åtgärder innan användning.
Sika Boom-163 Evolution ger 24 liter färdigt skum vilket är tre gånger mer än ett isocyanatfritt skum. Något som gör produkten klart prisvärd. Det ger inte bara en besparing i plånboken utan även för miljön då det innebär en halvering av CO2-avtrycket.
− Med Sika Boom-163 Evolution ger vi marknaden ett lågexpansivt och flexibelt skum som är ett fantastiskt alternativ till konventionella skum., säger Mats Jansson.

Sika Boom-163 Evolution är användbart för ett brett spektrum av uppgifter såsom isolering och fyllnad av håligheter och tomrum, fogning runt dörr- och fönsterkarmar, ljuddämpning, isolering mot drag och kyla samt fyllnad runt rör och genomföringar. Fungerar både inomhus och utomshus.
Sika grundades i Schweiz 1910 och har under årens lopp utvecklat lösningar för bygg och industri som möjliggör banbrytande arkitekturprojekt och avancerade tekniska konstruktioner över hela världen. Sika är en internationell koncern med omkring 25 000 anställda i över 100 länder. Sika Sverige AB etablerades 1950 och har i dag 105 anställda. I Sika Sverige ingår även Casco, Schönox och Casco Floor Expert.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-03-22 19:45:13

Anmäl dig här till Byggarens nyhetsbrev

Mest läst

Senaste nummer

Din röst är viktig