WSP ÄNNU STÖRRE

WSP är ett kanadensiskt ingenjörsföretag med engagemang världen över. 54 000 medarbetare jobbar inalles inom denna jätte. För några år sedan förvärvades exempelvis ingenjörsföretaget Jacobsson Widmark som i sin tur tidigare förvärvat anrika ingenjörsföretaget Kjessler Mannerstråle.
KM var en av konsulterna som deltog i arbetet med att Essingeleden i Stockholm skulle bli verklighet.

I ett pressmeddelande skriver WSP att med Golder i teamet stärker WSP Sverige sin position inom miljörådgivning ytterligare. WSP blir därmed världsledande inom miljörådgivning.

Golder har över 7500 medarbetare i världen, drygt 200 medarbetare är verksamma i Sverige, vid företagets kontor i Stockholm, Göteborg och Luleå. Golder har 60 års erfarenhet inom miljö, jord, berg, vatten och naturresurser.
− Golder är ett bolag med mycket högt renommé i branschen och kommer tillföra viktig spetskompetens till oss på WSP, säger Håkan Danielsson, vd WSP Sverige.
− Jag ser väldigt mycket fram emot att välkomna de drygt 200 nya kollegerna till den svenska verksamheten, säger Håkan Danielsson.
I pressmeddelandet skriver vidare WSP att det ” inom både Golder och WSP finns ett starkt fokus på innovation, teknisk expertis och miljö”.
− Jag är övertygad om att kombinationen Golder och WSP kommer skapa ett betydande värde för våra kunder och spännande möjligheter för våra medarbetare, säger Anna-Lena Öberg, högsta regionchef för Golder Europa.
− Vi ser fram emot att lära känna varandra bättre och nyttja den unika potential vi har tillsammans, säger Anna-Lena Öberg.
Förvärvet av Golder är en del av WSP:s strategiska engagemang för miljö och hållbarhet, vilket stärker WSP inom geovetenskap avsevärt. Under 2019 förvärvade WSP miljökonsultföretagen Orbicon och Lievense.

 

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-04-13 08:08:49

Senaste nummer

Din röst är viktig