Sveriges mest uppkopplade bolag

Piteåförpetaget Lundqvist Trävaru har av företagen Breakit och Telenor utsetts till Sveriges mest uppkopplade bolag. Under våren utlyste Telenor tillsammans med Breakit tävlingen för att få konkreta och inspirerande exempel på hur företag har dragit nytta av möjligheterna.

Att vara uppkopplad handlar om teknik, men också möjligheter: Att kunna mötas och samarbeta oavsett var man är. Att kunna nyttja tjänster som gör vardag och jobb smidigare.

− Hela juryn gav klart godkänt åt hur Lundqvist Trävaru utmanat sin bransch genom att integrera ett uppkopplat arbetssätt. De är ett fantastiskt exempel på hur ett företag kan vinna konkurrensfördelar och få nöjdare kunder och medarbetare genom att jobba uppkopplat. En självklar vinnare, säger Ulrika Steg, affärsområdeschef på Telenor.

I prispotten låg det, förutom titel och ära, även 100 000 kronor i marknadsföring.

Tack vare sitt förhållningssätt till distansarbete har företaget även kunnat bredda sin rekrytering och hitta nya sätt att motivera medarbetarna.

Samuel Holmström, vd för Lundqvist Trävaru‚ säger, att om det går att bygga hus i dataspel som "The Sims", måste det vara möjligt att göra samma sak på nätet för riktiga kunder.

− Kunden kan själv rita upp sitt fritidshus, garage eller liknande i vårt system och få pris på både byggsats och entreprenadtjänster, direkt på webben, säger Samuel Holmström,

− Allt finns i systemet, både från oss och samarbetspartners, och 98 procent av det vi säljer sker på distans, säger Samuel Holmström,

Juryns motivering

Årets Mest Uppkopplade Bolag 2021 har utmanat en traditionell bransch genom att integrera ett uppkopplat arbetssätt i hela sin affärsmodell. Med inspiration från dataspel har de byggt en smart produkt som lett till både miljonaffärer och nöjdare kunder – helt uppkopplat.

De är också ett föredöme på hur man kan bygga teamkänsla och rekrytera bättre med digitala arbetssätt. Priset för Sveriges Mest Uppkopplade Bolag 2021 går till Lundqvist Trävaru i Piteå.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-05-20 19:42:22

Senaste nummer

Din röst är viktig