Bygg sommarens projekt i limträ

Under kommande veckor delar branschorganisationen Svenskt Trä med sig av en serie kostnadsfria tips på byggprojekt under sommaren. I serien finns många instruktioner för olika byggen, exempelvis en odlingsbänk, ett utegym och ett skydd i limträ för gräsklipparen.

 

− Det är riktigt kul att se att allt fler väljer att bygga sina egna grillbänkar, odlingslådor och pergolas i trä. Limträ är perfekt för hemmasnickarens sommarprojekt, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och handel på Svenskt Trä.
− Det är robust, snyggt, beständigt och klarar väder och vind på ett bra sätt, samt är lätt att bearbeta med handverktyg och sladdlösa maskiner, säger Johan Fröbel.
Inför sommarens stundande byggprojekt delar Svenskt Trä med sig av tips på projekt i limträ. Här finns det någonting för alla. Till den som föredrar att odla egna grönsaker, kryddor och växter finns instruktioner för både odlingslåda och odlingsbänk. För den som hellre tillagar mat kan en grillbänk eller köksö vara bra att ha.
Det finns också instruktioner för hur man bygger en sänggavel eller en loftsäng för den som vill bjuda in limträet inomhus. Ett utegym i limträ är hälsosamt både för konsumenten och för planeten.
Till varje limträprojekt finns en instruerande film som visar vilka mått och produkter som behövs för att färdigställa projektet. Filmerna finns på byggbeskrivningar.se.
− Bland projekten finns olika typer av bord och bänkar som alltid är bra att ha, både i trädgården och inomhus, säger Johan Fröbel.
− Med våra instruktionsfilmer vill vi ge varje hemmasnickare förutsättningarna att få till sitt efterlängtade byggprojekt utan krångel. Vi vill också uppmana fler att bygga med limträ. Det är enkelt när man har en tydlig instruktion att följa, säger Johan Fröbel.
Limträ är ett starkt material som består av hållfasthetsklassade hyvlade granlameller som genom en industriell process limmats ihop. Limträ används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader men fungerar även utmärkt som designmaterial för diverse byggprojekt till trädgården och hemmet.
Limträprojekten:
- Robotgräsklipparskydd
- Odlingslåda
- Arbetsbord
- Odlingsbänk
- Torkställning
- Utegym
- Pergola
- Limträbänk
- Limträbord
- Grillbänk
- Limträgunga
- Limträsänggavel
- Limträköksö
- Limträloftsäng

 

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-06-16 11:34:11

Anmäl dig här till Byggarens nyhetsbrev

Mest läst

Senaste nummer

Din röst är viktig