Areco förvärvar danska Profilmetal

Areco har förvärvat danska företaget Profilmetal som är starkt profilerat inom e- handeln. Svenska Areco breddar därmed ytterligare sin verksamhet inom segmentet profilerade byggplåtsprodukter.

Areco kommer att integrera Profilmetal i Arecos affärsområde Areco Profiles, som numera tillhör Nordens största tillverkare inom byggplåt. Företaget har sju fabriker i Sverige, Danmark, Finland och Polen.
Profilmetal kommer även i fortsättningen att vara en självgående avdelning med egen ledning och personal.
Areco Profiles i Danmark har under de senaste åren haft en mycket bra tillväxt. Företaget har påtagligt stärkt sin position på den danska marknaden.
Förhoppningen är nu att den goda utvecklingen ska fortsätta med köpet av Profilmetal. Areco stärker påtagligt sin danska distribution av sina produkter genom förvärvet. Förvärvet innebär en ytterligare stimulans.
− Med förvärvet tar vi ett stort kliv in i e-handelsvärlden, vilket är ett strategiskt viktigt steg , säger Pontus Holgersson, VD vid Areco Profiles.

− Med hjälp av Profilmetals väletablerade e-handelsplattform kommer vi att positionera oss ännu starkare på Själland och på den danska marknaden, säger Pontus Holgersson.

Sten Mortensson, VD i Profilmetal, säger, att för Profilmetals kunder, innebär förvärvet en bredare produktportfölj. Areco Profiles Danmark har idag tio produktionslinjer, vilket gör företaget till den största danska leverantören av tak- och fasadprofiler.
− Tillsammans med Areco:s starka marknadsposition och investeringsförmåga kommer bolaget att få den kraft som behövs för att bli en huvudaktör i Danmark, säger Sten Mortensen.
Profilmetal har tillverkat profilerad tak-och fasadplåt sedan 1994. Företaget har en gedigen material- och produktkunskap. Huvudkontor och produktion ligger i Slagelse, på västra Själland. Det är härifrån som leveranser administreras direkt till slutkunder i hela Danmark. Bolaget omsätter cirka 45 miljoner kronor med 12 anställda.
Areco är en svensk koncern som bildades 1944 och idag en av landets ledande aktörer inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen är indelad i fem affärsområden med 375 anställda med en omsättning på tre miljarder kronor.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-09-07 20:34:38

Senaste nummer

Din röst är viktig