Fristads utvecklar sin Outdoor-kollektion

Intresset för kläder för naturen är påtagligt. Företaget Fristads satsar nu på friluftskläder med en ny skaljacka i sortimentet. Fler produkter är också under utveckling.

Enligt European Outdoor Group tror 86 procent av de som driver butiker med friluftskläder på ökad försäljning. Hur stor ökningen uppskattas bli, varierar, de allra mest optimistiska är dock i majoritet. 61 procent av de tillfrågade tror på ett plus under 2021 med 15 procent eller mer.

Intresset för friluftskläder har ökat i och med pandemin. Att vara ute i naturen har blivit något högst  naturligt i dessa tider med coronan. Många tar en promenad, andra en joggingtur. Anders Hülse är VD för Fristads och uttrycker en glädje över siffrorna.

− Det är fantastiskt roligt att se att intresset för friluftsliv fortsätter att öka; tidsmässigt sammanfaller det perfekt med vår Outdoor-kollektion, säger Anders Hülse.

Begränsat resande

Med begränsad tillgång till resor och sina vanliga inomhusaktiviteter har européerna helt enkelt vänt sig till den plats som har varit öppen under hela pandemin: naturen. 

Fristads, som länge har tillverkat arbetskläder, gav sig in i friluftsklädesbranschen 2020, precis vid pandemins utbrott. Trots att vissa event fick ställas in och andra fick göras digitalt på grund av restriktionerna, gick lanseringen av den nya kollektionen i stort sett som planerat. Och den togs emot väl.

− Både våra återförsäljare och de kunder som handlar genom våra egna kanaler har varit väldigt positiva till designen, kvaliteten och färgerna på kläderna, och vissa av produkterna har sålt slut, säger Lena Bay, produktchef på Fristads.

− Många kunder har efterfrågat en bredare kollektion med fler produkter att välja mellan, så vi jobbar på att utöka sortimentet, säger Lena Bay.

Återvunnen polyester

Fristads kompletterade det ursprungliga sortimentet för Fristads Outdoor med en ny vattentät och vindtät skaljacka i våras. Precis som de andra produkterna i kollektionen är den tillverkad  i återvunnen polyester från PET-flaskor och är fri från fluorkarboner.

Outdoor-kollektionen lanserades 2020 som ett komplement till Fristads’ traditionella sortiment med arbetskläder. Alla produkterna i kollektionen är tillverkade i mer hållbara material, som ekologisk bomull och återvunnen polyester. .

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-09-21 19:57:51