ARECO BLIR STÖRRE INOM BYGGPLÅT

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och ledande inom tillverkning av byggplåt. Areco har förvärvat Lans Plåt i Lidköping.
Lans Plåt omsätter 19 miljoner kronor och tillverkar en mycket populär produkt som heter KlickTak.


Företaget Areco har ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder. Om du som byggare nyttjar byggplåt, är ofta avsändaren Areco. Företaget finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Omsättningen är på 3 miljarder kronor. Lans Plåt kommer att ingå i Areco Direkt som är koncernens grossiströrelse.

− Vi är glada att Ingemar Lans kommer att stanna som platschef inom Lans Plåt i Linköping, säger Peter Areskog, koncernchef Areco. Hans långa erfarenhet, med 40 år i branschen, kommer att finnas kvar i bolaget.

− För vår del innebär förvärvet att Areco med sitt stora nätverk kan tillföra både produktbredd och kundmassa, säger Ingemar Lans, VD Lans Plåt.

Areco Direct

Areco Direct är grossistverksamhet inom Arecokoncernen. Utbudet av produkter anpassas för att ständigt följa kundernas efterfrågan. Verksamheten riktar sig till plåtslagerier, hallbyggare, takläggare, ventilationsfirmor. Idag har Areco Direkt tolv filialer i södra och mellersta Sverige.

Areco Direkt lagerhåller egentillverkade produkter ur Areco Profiles byggplåtssortiment. Areco Direkt säljer även kompletterande produkter som t. ex. handelsstål, armering och ventilation.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2021-11-16 21:21:12

Senaste nummer

Lås och Beslag

Din röst är viktig