Essve stramar åt trallskruvarna

 Några av alla trasiga skruvar från Essve Några av alla trasiga skruvar från Essve

Essve meddelar nu att företaget snävat åt gränsen för hårdhet i toleranserna när det gäller trallskruvar för att säkerställa att skruvar som tenderar att ligga nära den yttre specificerade gränsen inte tillåts.

Byggaren berättade i septembernumret om de problem med träskruvar som går av vilket många snickare drabbats av runt om i Sverige.  Framför allt gällde det trallskruven Classic CorrSeal. Sedan dess har de rekommendationer för trallskruven som Essve publicerat på sin hemsida ändrats. Att hålla sig till ett maximalt antal kvadratmeter och ha tak över trallen gäller inte längre.

Beskedet som många väntat på är vad företaget ska vidta för åtgärder för att förhindra att skruvarna går av. Det har nu kommit. Essve har stramat åt produkttoleranserna för att förhindra att de ”inte släpper igenom de allra hårdaste skruvarna i utkanten av specifikationen”.

Snålat på materialet

Enligt branschfolk som Byggaren talat med tyder det på att företaget fram till nu har försökt få ut så många skruvar som möjligt av tråden och sparat på råmaterialkostnaden.

Vi har ställt frågan till Essve om alla de skruvar som ligger på lager och har tillverkats med de gamla toleranserna nu ska kasseras. Vi ville dessutom veta om de kunder som drabbats av detta kommer att få kompensation.

Svaret från Essves kommunikatör Maria Livijn lyder så här:

- Nej, vi kommer inte kassera trallskruven Classic CorrSeal eftersom produkten inte har något materialfel och fungerar väl för ändamålet, dvs stabila och låga trallkonstruktioner. I de fall där skruvarna har gått av har de använts i andra typer av konstruktioner än vad som rekommenderas. Åtstramningen av toleransnivån har inte att göra med den felaktiga användningen av trallskruven utan för att ytterligare säkerställa en fortsatt hög kvalitet. Det kommer inte att påverka våra rekommendationer eller resultatet vid användning av skruven

Det är alltså en upprepning av vad Essve tidigare uppgett, nämligen att det är kundernas val av infästning som orsakat skadorna.

 

 

 

 

 

 

E-mail:mikael.kindbom@vtf.se
Publicerad 2017-11-09 13:56:27