Hantverkare gick samman för barnfamilj med läckande hus

Foto: Camila Landin/24Ystad.se Madeleine och Daniel Pinjegård Foto: Camila Landin/24Ystad.se Madeleine och Daniel Pinjegård

En mamma och två pojkar i Ystad som levt utan värme, varmvatten och med läckande tak i fem år får nu hjälp med renoveringen av frivilliga hantverkare och företag som sponsrar med material.

”En mamma i Ystad behöver ett julmirakel. En bit från Ystad bor en mamma och två pojkar som levt utan värme, varmvatten och med läckande tak i fem år.”

Vädjan på nätet

Två veckor före jul lade organisationen Giving people ut denna text på Facebook. Madeleine och Daniel Pinjegård som driver ett takföretag i Skivarp såg inlägget.

- Vi bestämde oss för att besöka mamman men när vi kom dit såg vi att det fanns betydligt mer än ett tak att laga. Råsponten var genomrutten och det var fukt och mögel på övervåningen bland annat, berättar Daniel Pinjegård.

Led med mamman

Paret Pinjegård led med både mamman och barnen inför åsynen av förfallet.

- Mamman bad om ursäkt för att det var så kallt i huset. Värmepannan fungerade inte.

 

Takföretagarna bestämde sig för att göra en insamling och ta itu med det akuta direkt. Responsen blev omedelbar. På en månad var insamlingen uppe cirka 50 000 kronor. Det kan finansiera den luftvärmepump som planeras att sättas in. Och material från olika företag väller in. Här återfinns bland andra Monier som sponsrar med takmaterial och lokala färghandlare, vvs:are, elektriker och glasmästare bland annat.

- Det har verkligen blivit en snöbollseffekt, fler och fler privatpersoner och företag ansluter sig, säger Daniel Pinjegård.

Många erbjuder hjälp

 

På en Facebook-sida som paret Pinjegård skapat enbart för denna insamling hör flera lokala företag av sig och erbjuder hjälp hela tiden.

I nästa vecka ska paret Pinjegård och deras företag Rooftech riva hela taket så att bara takstolarna syns. Sedan ska läckorna lagas en gång för alla. Och så småningom hoppas paret att familjen ska kunna få ett drägligt hem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-01-17 19:49:57

Anmäl dig HÄR till Byggarens kommande nyhetsbrev och tävlingar

Mest läst.

Stens krönika