Snickare först ut i ny kedja för montering

Andreas Nilsson är Bolists-kedjan Doowins första franchisetagare Andreas Nilsson är Bolists-kedjan Doowins första franchisetagare

Andreas Nilsson ska förena sin entreprenöranda med erfarenheten som snickare och montera och sälja fönster och dörrar i Värmland. Han blir den första franchisetagaren i Doowin, Bolists nya kedje-satsning.

När jag får tag på 27-årige Andreas Nilsson är han på väg att säga upp sig från sitt gamla jobb som snickare på Bygg- och Inredningsservice i Karlstad och kasta sig ut i det okända.

Förutsättningarna är dock goda. Hans sambos styvpappa och dennes bror är delägare i Bolist-anslutna Torgnys Trä i Karlstad och är med i satsningen både med goda råd och finansiellt även om det är Andreas som får stå för hela arbetsinsatsen. Och Doowins koncept underlättar onekligen för en ung man som vill starta eget utan att begravas i administrativt krångel.

Kundservice i realtid

En enkel AI-lösning (artificiell intelligens) med kundservice i realtid ger kunden möjlighet att hemifrån välja köp och montering av dörrar och fönster, få en offert på direkten och en tid för kostnadsfri kontrollmätning. Därtill kommer showrooms, som är tillgängliga 24 timmar om dygnet där kunden kan titta på urvalet av fönster och dörrar 365 dagar om året.

Och fakturering och betalning går genom Doowin som också marknadsför konceptet.

- Jag har haft idéer om att starta något eget och inte bara snickra. Här får man lägga fullt fokus på det som är kul, att sälja och göra kunder nöjda med ett bra arbete. All administration som exempelvis bokföring och löner som ofta tar upp all tid görs centralt av franchisegivaren. 

- Och webblösningen från Doowin är verkligen ett nytänkande som avlastar, säger Andreas Nilsson.

Hjälpte sin morfar

Redan som barn hjälpte han morfar att snickra i sommarstugan och det var ingen slump som gjorde att Andreas Nilsson valde byggprogrammet på gymnasiet. Ändå snubblade han in på eget företagande med inriktning på att arrangera fester och event i hemtrakterna under ett
par år.

- Där fick jag lära mig hur det är att driva eget.

Nu blir det alltså dörrar och fönster för hela slanten. Sortimentet består av fönster från Elitfönster och dörrar från Diplomatdörr. Sedan kan det tillkomma tillval i form av extra ljuddämpande fönster, spröjs, persienner, myggnät, rullgardiner och mycket annat som Andreas Nilsson rådgör med kunden om. 

Läs hela intervjun med Andreas Nilsson i senaste numret av Byggaren, nummer 2 för 2018.

E-mail:
Publicerad 2018-02-27 14:56:28