Annica gav upp mot cancern

Minns ni Annica Thimberg? Byggaren skrev om trebarnsmamman som under sin svåra cancer fick badrummet byggt av frivilliga hantverkare. Nu har hon förlorat sin kamp mot sjukdomen.

Byggaren intervjuade för två år sedan den 68-årige byggmästaren Kjell Klason som blev hjälte i Skövde. När den obotliga hudcancern slog till mot trebarnsmamman Annika Thimberg klev han och några hantverkare in och började renovera familjens badrum helt gratis.

Våren 2013 bestämde sig den då höggravida Annica Thimberg och hennes man Kristian att deras dröm om ett nytt badrum, med bland annat ett bubbelbadkar och en bastu för hela familjen, äntligen skulle bli verklighet.

De köpte in materialet och ett bubbelbad och drog in avloppet. Men beskedet om att trebarnsmamman hade fått spridd malignt melanom (elakartad obotlig hudcancer) kom emellan. Prognosen var att hon endast hade några år kvar att leva.

— Då stängde vi igen badrumsdörren, berättade Annica Thimberg.

Fullbordade badrummet

Hennes svärmor startade då en Facebookgrupp – Hjärtehjälparna – som ett sätt att visa stöd till familjen. Där föddes idén om att hjälpa till att fullborda badrummet. 17 000 kronor samlades in och plötsligt började hantverkare anmäla sig frivilligt. Kjell Klason med 50 år bakom sig i byggbranschen blev arbetsledare.

Även Kjell Klasons två söner Linus och Tobias Klason på Timmersdala Bygg AB ställde upp för familjen Thimberg. Och kakelsättare och elektriker med flera. Flera företag gick dessutom in och sponsrade med material.

Familjen fick njuta av badrummet men nu finns inte längre Annika Thimberg kvar i livet. Hon dog nyligen och den 24 mars skrev bloggaren Johanna Toftby  som skildrat Annicas kamp under flera år så här:

"Jag tänder ett ljus på andra sidan jorden och är tacksam för att jag fått lära känna dig. Jag tänker på dina närmaste, dina tre barn som inte längre har sin älskade mamma, Krille som förlorat sin livskamrat och bästa vän och Anitha som varit tvungen att säga adjö till sin dotter".

E-mail:
Publicerad 2018-04-01 14:26:40