Byggtvist kan ha legat bakom mord

Den 57-åring som sköts till döds på Lidingö i Stockholm tidigare i veckan var vd för ett byggföretag i Stockholm. Bolaget har en konflikt med ett bostadsbolag och har stämt bostadsbolaget inför tingsrätten.

Det skriver tidningen Byggvärlden. Det var i tisdags som en 57-årig man sköts till döds utanför sin bostad på Lidingö. Han fördes med helikopter till sjukhus men kunde inte räddas till livet.

Tidigare har även en kollega till den mördade vd:n utsatts för hot och varit utsatt för skjutningar vid sin bostad. Enligt den skjutne 57-åringens sambo, som Expressen har pratat med, har paret känt sig otrygga.

 "Vi har varit på flykt av rädsla för vad som kunde hända oss. I början på året så flydde vi i samband med att det var tre skottlossningar mot hans kolleger", säger hon till Expressen.

Det aktuella byggföretaget hade uppdrag som totalentreprenör vid ett bostadsbygge i Stockholm. Den avlidne mannen och hans kompanjon har sedan en tid legat i tvist med sin beställare, som är ett dotterbolag till ett större bostadsutvecklingsbolag.

Den 23 april i år lämnade byggföretaget via advokat in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt där man yrkar på ett skadestånd på 24 miljoner kronor. Byggföretaget anklagar bostadsbolaget för att inte ha betalat enligt avtal. Detta har i sin tur lett till att byggbolaget fått problem att betala sina underentreprenörer.

E-mail:mikael.kindbom@vtf.se
Publicerad 2018-06-09 19:04:00