Rockwool levererar till Kvarteret Hyllie

Ett nytt klimatsmart kvarter är nu på väg att bli verklighet i Malmö. Vi talar om kvarteret Hyllie utanför Malmö. Ett klimatsmart område där hållbar stadsutveckling är centralt i resonemanget. Företaget Rockwool är med i att utveckla området, företaget har nämligen fått förtroendet att leverera sitt isoleringssystem för fasader, kallat Redair Multi. Rockwool är världsledande tillverkare av stenullsisolering.

Byggnaden som Rockwool isolerar ligger i kvarteret Tor. Fasaden är skifferfasad och rödflammiga klinkerplattor. Huset som företaget isolerar är något klart iögonfallande mitt i kvarteret. Huset representerar det som utgjort hela visionen med området: En hållbar och levande stadsdel där olika material och byggnadstyper samsas.


Anders Einarsson,  platschef i området, berättar om ett snabbt och smidigt sätt att isolera en relativt tung fasad. Med andra ord, klart godkänt för produkten från Rockwool.

Klimatsmarta lösningar är något centralt nu för tiden. Höga krav ställs på energinyttjandet. I kvarteret Tor har det aktuella huset solceller på taket. En gemensam bilpool har skapats. De energieffektiva lösningarna för uppvärmning är goda. Elcykel finns tillgänglig för de boende. 

Byggnadens skifferfasad ställde höga krav på en hållbar isoleringslösning. Kanske var det därför valet föll just på Rockwool. Produkten Redair Multi från företaget ska vara ett komplett, oorganiskt fasadsystem. Det består av galvaniserande stålprofiler. Aluminiumbeslagen är pulverlackerade.

Platschefen  Anders Einarsson säger att Rockwools produkt Redair Multi innebär isoleringstekniskt stora fördelar.

- Så fort isoleringen var satt kunde vi direkt skruva fast stålläkten utanpå isoleringen, säger Einarsson. Det sparade inte bara tid utan gav framförallt byggnaden en mycket effektiv isolering..

Rockwool stenull ger de boende ett brandsäkert hem med behaglig inomhustemperatur året om. Isoleringen är dessutom hållbar under husets hela livslängd. Modern stadsbyggnad när den är som bäst.

Rockwool har över 10 000 medarbetare världen över. Huvudkontor finns utanför Köpenhamn. Sverigekontoret ligger i Jönköping.

E-mail:
Publicerad 2018-10-29 09:11:47