Sveriges första maskinuthyrare med laddstolpar

Persson Hyrmaskiner blir första maskinuthyraren i Sverige som installerar laddstolpar för sina kunder, här är Dennis på Göteborgsdepån Foto: Persson Hyrmaskiner Persson Hyrmaskiner blir första maskinuthyraren i Sverige som installerar laddstolpar för sina kunder, här är Dennis på Göteborgsdepån Foto: Persson Hyrmaskiner

Persson Hyrmaskiner blir Sveriges första maskinuthyrare som installerar laddstolpar vid sina samtliga depåer i Stenungsund, Kungälv, Uddevalla och på Ringön i Göteborg. Maskinuthyrningsföretaget gör nu en satsning för att öka hållbarhetstänket i branschen, både bland kunder och medarbetare. 

Persson Hyrmaskiner har alltid setts som en utmanare inom maskinuthyrningsbranschen med en snabbt ökande omsättning de senaste åren. Nu går företaget ytterligare ett steg och blir det enda maskinuthyrningsföretaget i Sverige som installerar laddstolpar på samtliga depåer i Västra Götalandsregionen. 

– Byggbranschen har en stor påverkan på miljön. Det är viktigt för oss att kunna främja den delen av miljön där vi har möjlighet att påverka. Vi har sedan innan ett produktsortiment som innehåller flera el- och batteridrivna maskiner och ju mer den marknaden utvecklas kan vi byta ut fler av våra bensindrivna produkter, säger Jens Bergvie, VD på Persson Hyrmaskiner. 

Vid varje depå kommer det att finnas minst två laddstolpar där kunder kan ladda sina el- eller hybridbilar medan de är inne och gör ärenden. I dagsläget är det få kunder inom branschen som har laddningsbara fordon men syftet är att öka möjligheten och underlätta för att fler företag och kunder kan ställa om till eldrivet. Persson Hyrmaskiner har även den senaste tiden bytt ut alla sina tjänstebilar till laddhybrider.

– I dagsläget har vi bytt ut sex stycken personbilar men marknaden hänger inte med i förhållande till vad vi önskar. När fler typer av el/hybridbilar finns tillgängliga kommer vi fortsätta att byta ut resterande del. På det här sättet kan vi visa att det går att ha en hybridbil i branschen, kommentarer Jens Bergvie.

Persson Hyrmaskiner startade 1992 och är ett maskinuthyrningsföretag med säte i Stenungsund. Sedan 2007 har företaget haft en tillväxt på 20 procent per år och sysselsätter idag cirka 45 anställda. Omsättningen för 2017 var 117 miljoner kronor. Företaget finns på fyra orter i Västsverige samt i Mälardalen med bolaget Persson Herok Projekt AB, som bildades hösten 2017 i syfte att ta sig an stora projekt över hela landet. Företagen levererar såväl till privatpersoner, företag, industri som offentlig verksamhet.

E-mail:
Publicerad 2018-10-29 09:15:36