Johan Gillberg ny regionchef inom Sveriges Byggindustrier

Johan Gillberg blir ny regionchef för Sveriges Byggindustrier Mellan. Gillberg kommer närmast från en tjänst somförhandlingschef på NCC.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier, säger att man är mycket tillfreds med att ha rekryterat Johan Gillberg till Sveriges Byggindustrier. Hon säger i ett uttalande att Gillberg har god kännedom om branschen. Han är väl bekant med medlemsföretagens vardag. Hon säger att detta är viktigt för att fortsättningsvis göra byggbranschen attraktiv.

- Jag ser mycket fram emot att börja jobba på Sveriges Byggindustrier, säger Johan Gillberg. Jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från ett medlemsföretags perspektiv. Attraktiva kollektivavtal, kompetensförsörjning, sund konkurrens och säkerhet är särskilt viktiga områden.

- Nu ser jag fram emot att träffa alla medarbetare för att få en bild över vilka utmaningar och möjligheter som vi har inom regionen.

Johan Gillberg är idag förhandlingschef och HR Manager på NCC. Han har tidigare bland annat jobbat som förhandlare och löneansvarig på Elektriska Installatörsorganisationen, EIO.

Sveriges Byggindustrier Region Mellan har kontor i Eskilstuna, Falun, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro. Johan Gillberg kommer att utgå från kontoret i Uppsala. 

Johan Gillberg tillträder sin nya tjänst på Sveriges Byggindustrier efter årsskiftet.

E-mail:
Publicerad 2018-11-12 10:04:12