Persson Hyrmaskiner expanderar med ny depå i Trollhättan

Jens Bergvie, VD på Persson Hyrmaskiner, utanför huvudkontoret i Stenungsund.  Jens Bergvie, VD på Persson Hyrmaskiner, utanför huvudkontoret i Stenungsund.

Persson Hyrmaskiner är ett företag präglat av viss växtvärk. De senaste tre åren har man nästan dubblerat sin omsättning. Nu öppnar Stenungsundsföretaget sin femte depå. Den nya depån är belägen i Trollhättan. Persson Hyrmaskiner expanderar därmed sin verksamhet till området i och omkring Trollhättan. 

 – Arbetet går helt enligt plan och vi startar inom kort, säger Jens Bergvie, VD på Persson Hyrmaskiner.

De senaste tre åren har Persson Hyrmaskiner nästan dubblerat sin omsättning och nu går maskinuthyrningsföretaget in i en expansionsfas. Inom kort öppnar företaget en ny depå i Trollhättan, vilket blir det femte. Sedan tidigare har Persson Hyrmaskiner depåer i Stenungsund, Kungälv, Göteborg och Uddevalla.

Persson Hyrmaskiners depå i Uddevalla når redan idag kunder i centrala Trollhättan. Med den nya depån får uthyrningsföretaget möjlighet att nå större delar av staden och växa utanför de centrala delarna. Persson Hyrmaskiner vill växa där deras kunder befinner sig och erbjuda ännu bättre möjligheter till service.

– Vi kan nu bli en ännu bättre leverantör till våra kunder som redan finns i området. Samtidigt ser vi ett kommande behov av underhåll och nybyggnationer i och kring Trollhättan. Det ger oss en långsiktighet och vi bedömer att det är läge att satsa här nu, säger Jens Bergvie.  

Depån är på drygt 1 600 kvm och en stor gårdsyta. Just nu pågår rekrytering av personal, bland annat en depåchef, uthyrare och returkontrollant. 

Persson Hyrmaskiner startade 1992 och är ett maskinuthyrningsförtag med säte i Stenungsund. Sedan 2007 har företaget haft en tillväxt på 20 procent per år och sysselsätter idag ca 45 anställda.

Omsättningen för 2017 var 117 miljoner kronor.

Företaget finns på fem orter i Västsverige samt i Mälardalen med bolaget Persson Herok Projekt AB, som bildades hösten 2017 i syfte att ta sig an stora projekt över hela landet. De levererar såväl till privatpersoner, företag, industri som offentlig verksamhet.

E-mail:
Publicerad 2018-11-29 08:02:50