Nytt multiverktyg från Festool

Det senaste från Festool är ett utökat batterisortiment med ett nytt multiverktyg. Modellen heter Festool VECTURO OSC 18. Med verktygsfästet StarlockMax byter man sågblad snabbt och enkelt med ett klick. Men ännu finns inte märket på marknaden. Festool börja sälja den nya modellen i april.

Det nya verktyget innebär att arbetstempot kan maximeras. Ett antivibrationssystem gör att man arbetar ergonomiskt.

Festool har även utvecklat sina systemtillbehör för sitt nya märke. Att arbeta dammfritt, göra urtag exakt efter markeringen och styra sänksnitten med precision är därmed möjligt.

Med  StarlockMax ska det gå fort att sätta i ett nytt sågblad. Starlock finns i tre klasser: Starlock, StarlockPlus och StarlockMax. Systemet är patenterat.

Intelligenta systemtillbehör

Festtool vill med de många systemtillbehören skapa ett hälsovänligt och bekvämt arbete. Med den nya utsugaren kan man såga nästan dammfritt med fri sikt över arbetsobjektet.

Stabiliseringsbordet innebär exakta sänksnitt. Det blir därmed enkelt att sätta verktyget exakt på markeringen eller efter styrskenan. Stabiliseringsbordet är därför utrustat med djupanslag för exakt inställning och sugadapter för dammfritt arbete.

Med djupanslaget kan man såga exakta djup för att exempelvis anpassa en dörrkarm, samtidigt som det skyddar sågbladet. Dessa systemtillbehör monteras enkelt och verktygslöst på adaptern.

Batteridrivna VECTURO OSC 18 finns på marknaden sannolikt i början av april. I det kostnadsfria servicepaketet ingår bl a direkt, praktisk och omfattande service för verktyget.

Om du vill veta mera, gå in på Festtools hemsida www.festool.se.

Tekniska data: Batteridrivet multiverktyg VECTURO OSC 18

Batterispänning 18 V

Svängningar 10 000 – 19 500 varv/min

Svängvinkel 2 x 2,0°

Verktygsfäste StarlockMax

Batterikapacitet Li-jon 3,1 Ah

Vikt med Li-jon 1,6 kg

E-mail:
Publicerad 2019-02-18 10:06:21