Nytt stort utbud inom spackel

Att spackla väl kräver god kunskap och inte minst ett bra material att jobba med. Att spackla är stort men att spackla rätt är större. Att spackla ergonomiskt rätt har blivit allt viktigare. Utbudet av nya produkter är påtagligt under senare tid.

Att tänka ergonomiskt har blivit allt viktigare för varje yrkeskunnig hantverkare. Varje god hantverkare är exempelvis väl bekant med vikten av att minska tiden man spacklar över axelhöjd. De så kallade giraffsliparna minskar tiden man behöver jobba över axelhöjd.

Mycket handlar om att jobba bättre rent ergonomiskt. Att spackla fel tar på kroppen i långa loppet - något varje målare känner väl till och vill undvika.    

Rollbara alternativet

Ett vanligt sätt att spackla är numera det rollbara spackelalternativet. Att rolla spacklet kan i bästa fall innebära ett mindre slitage på axlar, rygg och fingrar. Ett sätt att arbeta som får mångas gillande, ett betydligt vänligare sätt gentemot kroppen.

Det som allmänt kallas för att jumbospackla är också vanligt bland dagens hantverkare. 

En ny generation målare ställer idag helt andra krav på sitt jobb än vad tidigare generationer gjorde. Det är av det skälet som nya arbetssätt hela tiden utvecklas och förfinas. Det gäller också sådant som att spackla . Att vara miljömedveten och att jobba vänligt mot sin kropp är av betydligt större vikt idag än förr.

 

E-mail:
Publicerad 2019-03-04 10:04:21