Veidekke bygger nytt kontor i Mölndal

Veidekke bygger nytt regionkontor i Forsåker i Mölndal. Det nya kontoret blir på totalt 10 000 kvadratmeter. Här kommer också finnas chans för andra företag att ha sitt kontor.

Per Martin Eriksson är VD för Veidekke Bostad. Han säger i en kommentar att det känns oerhört spännande att hitta en plats för ett modernt kontor. Det nya kontoret i Mölndal kommer ligga bra till i, inte minst i pendlingshänseende. Mölndal ligger centralt till i Göteborg.
Veidekke Bostad och kommunala Mölndala Fastighets AB har skrivit en avsiktsförklaring avseende området Forsåker, Mölndal. Byggstart för nya kontoret blir – om allt går som planerat - 2020.

Området kommer fullt utbyggt ha nära 3 000 bostäder. I bästa fall kommer här också att finnas 5 000 arbetsplatser.

Forsåker ligger nära Mölndals Bro och Mölndal Galleria. En fors rinner genom nya området. Många industribyggnader från en svunnen tid kommer att bevaras. Tanken är att nytt liv ska skapas i det gamla industriområdet med de nya husen. Restauranger och ett visst uteliv kan komma att vara typiskt för det nya området.

- Att flera aktörer ser potentialen och väljer att etablera sina kontor i Forsåker ser vi som spännande och positivt, säger Bjarne Fjellanger, vd för Mölndala Fastighets AB.

- Det underbygger den starka utvecklingen som sker i södra Göteborg. Veidekkes nya regionkontor kommer adressera Forsåker på långt håll och en viktig faktor är Veidekkes ambition att byggstarta 2020.

 

 

E-mail:
Publicerad 2019-03-18 10:00:51