Ny laserserie för arbetsplats som ställer krav

Nya typer av arbetsplatser ställer nya krav. Inte minst gäller det utrustning avseende laser. Det amerikanska företaget Pacific Laser Systems lanserar nu en ny laserserie. Företaget med säte i staden Everett i staten Washington har utvecklat ett nytt lasersystem. Laser för förbättrad hållbarhet, noggrannhet och prestanda.

De nya lasrarna ska ge ljusa och skarpa referenspunkter. Linjer för snabb och korrekt utsättning. Laserserien innefattar punkt- kryss och rotationslaser.

Företagets produktionschef heter Lewis Nelson. Han påpekar att Pacific Laser Systems bedriver ett regelbundet uppdateringsarbete av sina produkter. Viktigt för ett företag som vill överleva på en stenhård marknad. Amerikanska PLS har alltid önskat tillhöra denna typ av dynamiska företag.

- De nya produkterna ersätter merparten av de befintliga lasrarna från vårt företag, säger Lewis Nelson. De nya lasrarna är mer robusta och slitstarka samtidigt behåller de sin höga precision. De är perfekta för daglig användning på arbetsplatsen.

- Vi uppdaterar majoriteten av vårt sortiment, säger Nelson. Allt i avsikt för att möta företagens behov på arbetsplatsen nu och i framtiden.

Amerikanerna har gjort uppgraderingar för att göra instrumenten mer damm- och vattenbeständiga. En förbättring för mer skyddade för tuffa arbetsmiljöer.

Pendellås

Krysslasrarna har även pendellås. Lås som skyddar den rörliga delen under transport för att undvika potentiellt slitage. Lasrarnas livslängd ökar därmed. Ett annat viktigt tillskott är att kunderna kommer att kunna välja om de vill ha ett rött eller grönt laserljus. Alla modeller utom de i en serie kallad H2, kommer att finnas tillgängliga i rött eller grönt.

Produktchefen Lewis Nelson säger att intresset för grön laser ökar generellt. Grön laser är mer synligt för ögat.

- Studier har visat att grönt laserljus är upp till fyra gånger mer synbart för det mänskliga ögat, säger Lewis Nelson. Ett ljus blir mer synligt på arbetsplatsen.

Laserinstrumenten från PLS har 3 års garanti. För den som inte är bekant med amerikanska företaget PLS kan sägas följande. Företaget etablerades av entreprenörer för just entreprenörer. Företaget har mer än 50 års erfarenhet inom byggbranschen.

 

E-mail:
Publicerad 2019-04-01 09:18:34