Ramirent förvärvar Stavdal

Ramirent har tecknat avtal för ett förvärv av Stavdal AB, ett av Sveriges ledande maskinuthyrningsföretag. Affären förutsätter ett godkännande av Konkurrensmyndigheten som måste godkänna affären för att den ska gå igenom. Den förväntas vara klar och i slutet av tredje kvartalet i år.

I Stavdals uthyrningstjänster ingår en hel del. Anläggnings- och byggmaskiner, hissar, bodar, ställningar och skyddsräcken bara för att nämna några av produkterna som hyrs ut. Företaget är speciellt stora inom liftar.

Under 2018 hade Stavdal en omsättning på 819 miljoner kronor. Företaget hade cirka fem procent av marknaden för maskinuthyrning i Sverige. Intäkterna ökade under 2018 med nära 300 miljoner kronor. Stavdal har idag cirka 280 medarbetare i Sverige och Norge. Om köpet går igenom är det sålunda inget dåligt företag som nu kommer att ingå i Ramirent.

Förvärvet är helt i linje med Ramirents strategi. Ramirent blir marknadsledande inom den svenska maskinuthyrningsbranschen. Positionen stärks särskilt i Stockholm och Göteborg. Förvärvet innebär också större marknadsandelar inom små- och medelstora kunder. Erik Bengtsson, vd vid Ramirent i Sverige, säger att förvärvet är i linje med att bredda sig bland små- och medelstora kunder. Ramirent växer också inom kategorin lift. Ramirent blir marknadsledande inom maskinuthyrning i Sverige.

- Vår vision är att erbjuda oslagbar service inom maskinuthyrning, säger Erik Bengtsson, vd Ramirent.

Mikael Olsson, Stavdals vd, säger att när nu Stavdal blir en del av Ramirent innebär det stora möjligheter.

- Bolagen kompletterar varandras styrkor och skapar nya möjligheter för både kunder och medarbetare, säger Mikael Olsson.

- Tillsammans kommer vi få stora resurser, oändlig kompetens och fantastiskt utbud av tjänster kopplade till våra maskiner, men också nya digitala tjänster.

- Bolagen delar värderingar och tror starkt på hållbar maskinuthyrning, vilket gör det till en perfekt kombination, säger Mikael Olsson, vd Stavdal AB.

Ramirent är ett ledande serviceföretag inom byggbranschen och övriga industrier. I Sverige har Ramirent cirka 800 medarbetare. Företagets mål är att öka säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör Ramirent genom att leverera goda maskin- och säkerhetslösningar med god service och kunskap.

Företaget har verksamhet i nio länder och är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen. Ramirent är listat på Nasdaq-börsen i Helsingfors. Det redovisade en omsättning på 712 miljoner euro under 2018.

 

E-mail:
Publicerad 2019-04-15 09:02:10