Byggföretag tänker alltmer digitalt

Att växa med hjälp av det digitala är numera inget nytt. Många företag finner sina kunder via nätet. Ett företag som gjort detta till sin affärsidé är marknadsplatsen Offerta.se. Företaget har märkt av ett visst ökat intresse under senare tid.

Tillväxten för kommande år beräknas numera till 1,6 procent. Det är i alla fall Finansdepartementets senaste prognos. Landet har fortfarande tillväxt men ekonomin har gått in i en lugnare fas. Tidigare trodde Finansdepartementet att tillväxten för 2020 skulle hamna på 2,1 procent. Offerta.se har märkt av en ökning av företag som vill ansluta sig till dess marknadsplats. Under de senaste sex månaderna har antalet företag ökat med 28 procent jämfört med samma period föregående år.

Jens Nilsson är företagets VD. Han säger att företaget nu utökar sin marknadsplats med fler duktiga företagare som insett det fina att vara digitala.

- I takt med att konsumenterna vill kunna jämföra omdömen online behöver också företagen finnas där, säger Jens Nilsson.

 

Värdeskapande aktör i svalare tider

Under 2018 ökade Offerta sin försäljning med 9,8 miljoner kronor. Den totala omsättningen blev 85 miljoner kronor, en ökning med 13 procent. Under senaste halvåret var tillväxten i nykundsförsäljning 50 procent. Intäkterna uppgick till 75,5 miljoner kronor och resultatet till 10,5 miljoner kronor.

- Vi växer med god lönsamhet samtidigt som vi kraftfullt bygger och utvecklar nästa version av marknadsplatsen Offerta.se, säger Jens Nilsson.

- Det är oerhört spännande att gå in i 2019 med ett så starkt år i ryggen. I tider då konjunktururen, och byggsektorn i synnerhet, går mot lite svalare tider, känns det extra meningsfullt att få vara en supporterande och värdeskapande partner till Sveriges tjänsteföretag, säger Jens Nilsson.

Jens Nilsson berättar att de ser en koppling mellan det svalare läget i byggbranschen och ökningen av byggföretag som nu söker nya vägar för att hitta kunder och säkra sin framtid.

På Offerta.se kan privatpersoner, föreningar eller företag lägga upp en förfrågan på något de vill ha hjälp med. Denna skickas ut till de företag som valt att bevaka den typen av förfrågan i en vald region. Varje förfrågan valideras manuellt, och varje företag blir aktivt kontrollerade för F-skatt, moms, och skuldfrihet hos Kronofogden. Varje företag har en företagsprofil med omdömen, referenser och kvalitetscertifieringar som konsumenterna kan ta del av.

Störst i Sverige

Offerta.se förmedlar över 80 000 uppdrag årligen. Offerta.se är Sveriges största marknadsplats för säljare och köpare av tjänster. Marknads-platsen förmedlar kontakt mellan tjänsteföretag och personer för tjänster i hemmet eller på kontoret. Alla företag som ansluter sig till Offerta.se är godkända för F-skatt, moms och måste också vara skuldfria. Kunderna kan även ta del av företagens olika certifieringar samt referenser och omdömen från tidigare användare.

 

E-mail:
Publicerad 2019-04-15 09:04:39

Senaste nummer

Byggaren 05 2019

Din röst är viktig