Rockwool firar 30 år i Sverige

30 år som verksamhet och 10 år som varumärke på den svenska marknaden. I år är det ett speciellt år för Rockwool i Sverige. Företaget firar nämligen 30 år med verksamhet i Sverige och tio år som varumärke. VD Jonas Zacharoff vid Rockwool uttrycker det så här om de hittillsvarande åren:

- Resan från litet källarföretag till marknadsledare har varit utmanande och fantastiskt kul.

I april 1989 registrerades ett företag med namnet Roxull. Ett nytt varumärke för tillverkning och försäljning av stenull på den svenska marknaden var därmed etablerat. Roxull hade redan  huvudkontor i Jönköping, ägare var danska Rockwool..

En medarbetare som var med från start var Pia Svensson. Idag har hon titeln Customer Service Manager. Hon har under alla åren sett hur Rockwool utvecklats till det dynamiska företag det är i dag i Sverige.

- När vi startade 1989 var vi elva personer som jobbade på kontoret, säger Pia Svensson. Vi började från noll. Prislistan rymdes på ett A4-ark och allting var manuellt.

- Vi räknade på miniräknare och pappershögarna var enorma, berättar Pia Svensson.

Verksamheten fortskred  i jämn takt. För tio år sedan såldes varumärket Rockwool till Roxull. Det kom att bli den viktigaste händelsen i företagets historia. 

- På ett år klev vi från att vara ett litet källarföretag till att bli en av de starkaste aktörerna på den svenska isolermarknaden, berättar Jonas Zacharoff.

Jonas Zacharoff började som säljare på Roxull 2003 och har idag titeln Business Director.

Idag gäller nya tider. Nu gäller det digitala tidevarvet. Pappershögarna har minskat. Miniräknarna är utbytta mot mer effektiva system. Rockwool Sverige har ökat omsättningen kraftigt de senaste åren och det ser ljust ut även framåt. 

- Det är många faktorer som har påverkat, säger Jonas Zacharoff. 

- Marknaden har varit med oss förstås, men vi har också varit målmedvetna i de val vi har gjort och satsat på långsiktiga kundrelationer.

Rockwool är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Företaget erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.

Koncernen sysselsätter över 11 000 medarbetare. Huvudkontoret finns utanför Köpenhamn. Sverigekontoret ligger i Jönköping.

E-mail:
Publicerad 2019-04-28 21:15:00

Senaste nummer

Din röst är viktig