Ramirent huvudleverantör

Nu byggs det spektakulära nya hotellet i Sundsvall. Vilket nya hotell?? Jo, Clarion Hotell. Serneke bygger. Ramirent blir huvudleverantör. Serneke bygger på uppdrag av byggherren Diös.

Det 270 rum stora hotellet är en del av Diös stadsutveckling av Sundsvall, där Clarion Hotell kommer att utgöra ett nytt stadskvarter tillsammans med den befintliga gallerian.

 – Ramirent blir huvudleverantör inom maskinuthyrning, säger Jonny Hellström, Ramirents säljare i Medelpad och Hälsingland.

-        Det betyder att vi levererar allt som Serneke behöver, bland annat bodar, bygg- och anläggningsmaskiner, hyresmaterial, hissar, väg- och trafikavstängning, elektricitet  och fallskydd.

-        Det är ett fantastiskt förtroende som vi ska förvalta väl, fortsätter Jonny Hellström, Ramirents säljare i Medelpad och Hälsingland.

Sju våningar högt

Det nya hotellet blir sju våningar högt och 14 000 kvadratmeter meter stort. Utöver de 270 rummen kommer hotellet också erbjuda konferensrum, restaurang, barer, takterrass, gym och spa.

Arkitekterna bakom bygget är Krook & Tjäder, och operatören av Clarion-hotellet blir Nordic Choice Hotels, som ägs av den karismatiske hotell-magnaten Petter Stordalen.

– Ramirent och Serneke har goda erfarenheter av samarbete i Stockholm, säger Jonny Hellström vid Ramirent i Sundsvall.

- Efter en längre dialog och ett antal möten med Sernekes ledning i Stockholm och Sundsvall fick vi det glada beskedet att Serneke valt att jobba med oss på Ramirent i Sundsvall, fortsätter Jonny Hellström.

Bygget startades under våren 2019 och beräknas stå klart under våren 2021 till en total kostnad på cirka 350 miljoner kronor.

– Serneke är nyetablerade i Sundsvall, och på Ramirent är vi så klart oerhört glada och stolta över att få bli huvudleverantör i detta omfattande projekt, som är Sernekes första i Sundsvall, avslutar Jonny Hellström.

E-mail:
Publicerad 2019-05-11 17:30:32

Senaste nummer

Din röst är viktig