Renässans för kabel som ligger utanpå

De är tillbaka! Apparater och kablar som ”ligger utanpå”. Schneider Electric är ett företag som uppmärksammat oss på detta. Företaget lanserar nu sina två mest populära apparatserier Exxact och Renova som just utanpåliggande. Den nygamla trenden ger inte bara ett rum en karaktär. Installation och dragning av kablar går ju snabbt. Flexibiliteten ökar därmed. Det går enkelt att byta till nya uppdaterade apparater. 

Vi associerar oftast dessa tingestar med äldre hus och torp. Snyggt dragna kablar, utanpåliggande strömbrytare och vägguttag. Många arkitekter och formgivare  ser nu fördelarna, med utanpåliggande kabeldragning. Både praktiskt och det estetiskt.
  

Retrostil

Schneiders produktmed namnet  Renova är en serie i klassisk retrostil. Den passar fint både i äldre miljöer som i mer moderna hem. Renova utanpåliggande går att få i vitt och svart med en blank centrumdel och en matt ram. Exxact utanpåliggande är i en modern avskalad design och finns i vitt. Schneider Electrics alla 300 funktioner för infälld Exxact kan användas tillsammans med Exxacts utanpåliggande dosor. 

Syftet är en äldre och gedigen känsla i sitt hem. Retrostilen med utanpåliggande apparater och kablar förstärker detta intryck.  I ett modernt hem kan en utanpåliggande eldragning skapa en ovanlig stilbrytning.  

En annan viktig aspekt är att det sparas tid när dessa apparater och kablar installeras. Det blir också  kostnadseffektivt eftersom man slipper tidskrävande infräsningar. Det är även en flexibel lösning, och vill du ändra dragningen eller byta apparater är det lätt att göra. 

Enhetlig design
Har man sedan tidigare Exxact- eller Renovauttag är det också enkelt att komplettera med flera utanpåliggande apparater. Apparaterna kan användas både med och utan utanpåliggande kabel. En enhetlig design på uttag och strömbrytare uppnås.

 I serierna finns bland annat 1- och 2-vägsuttag, strömbrytare och kopplingsdosor. 
 Cirkapris 2-vägsuttag, 150 kr och strömbrytare från 95 kr.

E-mail:
Publicerad 2019-05-27 10:01:52

Senaste nummer

Din röst är viktig