Ramirent expanderar i Arlanda

Ramirent stärker sin position i Arlanda – ett av Sveriges mest expansiva områden Ramirent etablerar nämligen ett nytt kundcenter i Arlandastad. Företaget bidrar därmed till förbättrad tillgänglighet av maskinuthyrning.  

Det talas numera mycket om att människor ska minska på flygandet. Nu hör det dock till saken att fler och fler flyger. Arlanda satsar på att bli benämnd som Nordens största flygplats. Airport City Stockholm växer. Byggbranschen välkomnas med nya etableringar. Ramirent är nu den senaste i raden. Årligen satsas det miljardbelopp i den flygplatsstad som växer fram.

- Det känns fantastiskt att vi har tagit det här beslutet säger Erik Bengtsson, vd Ramirent.

- Vi har sett en stadigt ökad efterfrågan från Arlandaregionen av våra uthyrningslösningar de senaste åren och ser nu de enorma möjligheterna med en lokal etablering i Airport City Stockholm.

- Med gemensamma krafter bygger Sigtuna stad, Swedavia och Arlandastad Holding en livskraftig och hållbar flygplatsstad.

Dubblerade arbetstillfällen

Den gemensamma satsningen i Airport City Stockholm förväntas dubblera dagens arbetstillfällen från 26 000 till 50 000 arbetstillfällen år 2030.

- Vår ambition är att bygga en hållbar flygplatsstad med fokus på mötet mellan människor, säger Dieter Sand, vd Arlandastad.

- I den utvecklingstakt som råder ser vi nu att Ramirents lokala tillgänglighet kommer underlätta för den massiva exploatering som pågår i området samtidigt. Det bidrar samtidigt  till ett än mer hållbart byggande genom de förkortade leveranssträckorna till byggarbetsplatserna.

Omsättning 712 miljoner euro

Ramirent är ett ledande serviceföretag inom byggbranschen och övriga industrier.

Kundcentra finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Ramirent AB ingår i Ramirentkoncernen, som har verksamhet i nio länder och är ett av Europas ledande företag inom  maskinuthyrningsbranschen. Ramirent  redovisade 2018  en omsättning på 712 miljoner Euro.

E-mail:
Publicerad 2019-06-09 19:30:08

Senaste nummer

Din röst är viktig