Schneider Electrics nya produkter för smarta hemmet

Wiser från Schneider Electric  är ett sortiment av uppkopplade produkter för det smarta hemmet från Schneider Electric som innefattar styrning, hantering och övervakning av elen. Nu lanseras flera spännande nyheter i Wiser-sortimentet!

Med hjälp av Wisers smarta hemteknologisystem för energi och belysning från Schneider Electric kan du inte bara styra belysningen i hemmet, utan bl.a. även övervaka energiförbrukningen, bli varnad vid elavbrott och driftsstörningar samt styra värme och el även när du är långt hemifrån.

Dessa system kan användas både vid nyinstallation och på befintliga installationer. 

Stor användbarhet

Exempel på vad som kan upptäckas direkt och förhindras är:
- Vattenskador orsakade av att värmesystemet har havererat och vattnet fryser med översvämning som följd.
-  Förstörd mat p.g.a. att kylen eller frysen har gått sönder eller att dörren har glömts öppen.
-  Söndersprängda pumpar i spabadet orsakat av att vattnet har frusit.
-  Ökad radonhalt i villan p.g.a. att fläkten som ventilerar grunden har stannat.
   En nyhet inom energisortimentet är PowerTag Control som tillsammans med en gateway för Wiser Energy ger möjlighet att styra olika funktioner i elcentralen via appen, oavsett var du befinner sig. Det innebär t.ex. att du kan höja värmen i sommarstugan innan ni kommer fram, tända belysningen eller starta bastun.
   Wiser mäter såväl den totala energiförbrukningen som förbrukningen av enskilda komponenter som t.ex. kyl, frys, bastu och spabad och med hjälp av Wiser slipper du överraskande elräkningar.

Händer det något oförutsett med elförbrukningen, exempelvis att frysen slutar att fungera, så skickas direkt ett larm till mobilen. Med Wiser kan du även enkelt se vilka apparater som drar mycket el.

E-mail:sgr@vtf.se
Publicerad 2019-08-18 19:53:59

Senaste nummer

Din röst är viktig