Ett dammfritt arbete med Festool

Festool har kommit med ytterligare en ny, intressant produkt. Den nya diamantkapen DSC-AGC 18 är till för snabbjobb. Den effektive hantverkaren kan här kapa kaklet direkt – utan att gå bort till den stora kakelsågen. Perfekt exempelvis vid renovering av trånga utrymmen, som ett trångt badrum.

Den nya produkten innebär att arbeta dammfritt. Den fina produkten från Festool kapar kaklet på ett rent och snyggt sätt. 95 procent av dammet går direkt in i dammsugaren. Hur bra som helst. Denna effektivitet  i att samla damm – med en integrerad utsugarkåpa -  gör det möjligt att kapa mineraliska material inomhus.

 Av och på

Med hjälp av medföljande Bluetooth®-batteri slås den anslutna CLEANTEC-dammsugaren automatiskt av och på. Varvtalet kan ställas in steglöst via ett lättillgängligt reglage. Det  möjliggör arbete som alltid är anpassat efter materialet.

Utsugskåpan har konstruerats så att användaren har fri sikt över såglinjen. Detta möjliggör precis kapning på fri hand och därmed även precisa resultat. En praktisk fördel är att utsugskåpan enkelt kan öppnas framifrån för kantnära sågning.

 Borstfri, kraftfull och långlivad

Hjärtat i DSC-AGC 18 är den borstfria och därmed underhållsfria EC-TEC-motorn. Den sitter i ett helt slutet motorhus som skyddar motorn mot damm. Även den intelligenta styrelektroniken är dammskyddad eftersom den också är ingjuten i ett hus.

DSC-AGC 18 är en säker och ekonomisk investering. Motorn har mjukstart och har dessutom fått ett elektroniskt överbelastningsskydd. Omstartspärr, digital temperaturövervakning och motorbroms ökar säkerheten och hållbarheten ytterligare.

Varvtalet i DSC-AGC 18 kan regleras steglöst mellan 4 500 och 8 500 varv/minut. För att hålla vibrationerna på en så låg nivå som möjligt har motorn och kåpan kopplats från varandra.

Diamantkapen DSC-AGC 18 finns tillgänglig i fackhandeln från och med september 2019. Om du vill veta mer som läsare, gå in på Festools sida www.festool.se. – så får du mer kunskap.

Tekniska data DSC-AGC 18

Batterispänning 18 V

Tomgångsvarvtal 4 500–8 500 (v/min)

Skiv-Ø 125 mm

Sågdjup 27 millimeter

Spindelgänga M 14

Batterikapacitet Li-jon 5,2 Ah

Vikt med Li-jon 2,7 kg

E-mail:sgr@vtf.se
Publicerad 2019-08-31 22:22:24