Smarta sladdlösa möjligheter från Hikoki

Vi är på väg mot sladdlöst på riktigt. Våra nya produkter är ett bevis på att branschen är i förändring.

Den som säger detta är Måns Hermelin, produktchef på Hikoki i Sverige. I somras presenterades företagets nya produktkatalog. Produktkatalogen är en del i Hikokis verktygssatsning

 Som alla väl känner till genomgick företaget ett varumärkesbyte. Tidigare var namnet Hitachi  Power Tools, idag Hikoki. Tidningen Byggaren skrev om detta namnbyte i en utgåva under förra året.

Ny batteriplattform - MULTI VOLT

Under året som gått har företaget lanserat en ny batteriplattform – MULTI VOLT. En batteriplattform som gjort det möjligt att ”kapa sladden”. Den nya batteritekniken gör sladdlösa 36V-maskiner lika starka som verktyg med sladd.

De handhållna 36V-verktygen och MULTI VOLT-batteriet har också samma storlek och låga vikt som 18V-verktyg och batterier. Det nya batteriet kan  kombineras med nyttjarens gamla verktyg. Man kan därmed välja mellan två voltkrafter med samma batteri.

Hybridadapter och smart batteri

MULTI VOLT uppgraderas nu med en hybridadapter. Adaptern för 36V MULTI VOLT-maskiner ger samma styrka, oavsett om kraften är nätdriven eller från batteri.

Brukaren kan därmed själv välja mellan sladd eller ej.  Att ”kapa” sladden är ett viktigt steg för många arbetsplatser. Sladden ses av många som både besvärlig och ett riskmoment. 

Den nya produkten ger ökad flexibilitet. Arbetet underlättas avsevärt.

– Batteriplattformen och adaptern tillsammans gör att proffsanvändare inte längre har behov att använda sladdverktyg, säger Måns Hermelin. Oavsett hur mycket kraft jobbet kräver.

Dock vill vi att den som vill nyttja sladd ska ha den möjligheten – utan att behöva byta verktyg, säger Måns Hermelin.

Hikoki har som mål att förenkla och förbättra, fortsätter Måns Hermelin. Att utmana branschen när det kommer till innovativ teknik, och det ska bli spännande att följa marknadens mottagande.

E-mail:sgr@vtf.se
Publicerad 2019-09-01 17:12:35

Senaste nummer

Din röst är viktig