Nya ägare till Åbyns Bygg

Åbyns Bygg har numera både privat och offentlig sektor som kunder. Det norrländska företaget har i dagarna fått nya ägare. Två nya ägare som är tidigare anställda, Samuel Lundmark och Ulf Forsberg.  Åbyns Bygg är ett företag som tidigare gått mycket dåligt men räddades av en entreprenör från Stockholm, som nu tyckte det var dags att sälja vidare.

 

Åbyns Bygg har sitt huvudkontor i Umeå. Företaget verkade under tjugo år lokalt i Burträsk – och förde en relativt anonym tillvaro. Idag har Åbyns Bygg 45 anställda med goda framtidsutsikter.

Att tidigare anställda nu går in som ägare innebär att ett nytt kapitel skrivs i företagets historia. Norrlandsfonden är finansiären som  gjort ägarskiftet möjligt. 

Företaget har byggnadsarbetare, murare, plattsättare inom sin stab. Ulf Forsberg kommenterar köpet med att han och Samuel Lundmark har många fina medarbetare men också ett bra, inarbetat nät av underentreprenörer som förenklar arbetet. 

Säljare av Åbyns Bygg är en ”stockholmare med engelsk brytning”, nämligen Michael Jackson. Han gick in 2013 som ägare till företaget. Jackson hade länge bott i Tyresö men flyttat till Östra Hjogbjöle.

Han hade tidigare drivit ett trädgårdsföretag – med framgång. När Jackson köpte Åbyns Bygg var Åbyns Bygg på obestånd. Affärerna hade gått dåligt under en längre tid.

Entreprenören Michael Jackson fick dock ordning på firman. En viktig orsak till framgången är en ny, viktig kund, nämligen Bostaden i Umeå – ett stort fastighetsbolag med 4400 lägenheter.  

Michael Jackson har nu under dessa år stärkt Åbyns Bygg och stabiliserat ekonomin. Företaget har växt från åtta anställda till dagens 45. Dags då att sälja företaget! Nu har Åbyns Bygg nya ägare. En ny utveckling tar vid.

E-mail:
Publicerad 2019-09-01 19:48:48

Senaste nummer

Din röst är viktig