Sprayaggregat med utbytbara tankar

Milwaukee levererar återigen en ny  intressant produkt.  Nu kommer marknadens första sprayaggregat med utbytbara tankar  av märket M18 Switch tank.  Milwaukee skriver i ett pressmeddelande att systemet bygger på M18 Switch sprayaggregat, som ger kraft  åt tre olika tankar, nämligen en kemikaliespraytank, en vattenspraytank och en betongaspraytank.

M18 Switch tank innebär ett snabbt och hårt tryck utan manuell pumpning. Att byta tank blir mycket enkelt.

Henrik Nielsen med titeln product manager vid Milwaukee säger i ett uttalande att målet för Milwaukee är att skapa produkter som gör arbetet mer produktivt för hantverkaren.

- M18™ SWITCH TANK™ är ett typexempel, säger Henrik Nielsen.

 - Det unika systemet med utbytbara tankar gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna. Med utbytbara tankar behöver användaren inte byta maskin, det räcker med att byta tank – vilket också sparar pengar.

- Hela systemet drivs dessutom av M18 redlithiumjonbatterier och redlink-elektronik  som ger oslagbara prestanda: drifttid och all den kraft som krävs för produktivitet – utan manuell pumpning, säger Henrik Nielsen.

Så fungerar systemet

Varje Switch Tank består av två delar – M 18 Switch Tank ryggburet sprayaggregat, basenhet -  och spraytank. Enheten inrymmer motor, redlithiumjonbatteri och redlink elektronik, medan den utbytbara tankdelen består av en pump, slang och motsvarande tillbehör. Den isolerade pump- och slangkonstruktionen gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna.

Ryggburen kemikaliespraytank

Kemikalispraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, samt ett reducerat flödesläge för bättre kontroll vid detaljarbeten. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga trädgårdskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton®-tätningar* för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

E-mail:
Publicerad 2019-09-13 11:04:39

Senaste nummer

Din röst är viktig