Inbyggnadsfixtur från TECEprofil. Vattentät safetybag – tidsbesparande och säkrare

En produkt som gör att man som hantverkare slipper tätskikta bakom fixturen. Vad talar vi om? Jo, inbyggnadsfixtur från företaget TECE. En fixtur med safetybag som gör arbetet lättare. Resultatet blir en lösning som sparar tid och värdefull boyta samtidigt som det blir säkrare och tryggare.

Produkten är särskilt anpassad till den nordiska marknaden. En marknad där trä är ett vanligt material när ett hus ska byggas. Ett material känsligt för fukt och läckage. Strikta krav ställs på att det ska finnas tätskikt för att förhindra eventuellt läckage in i väggen - allt i avsikt att inte skada väggen.

TECE Safetybag är en vattentät påse tillverkad av kraftig, åldersbeständig PVC. Påsen omsluter såväl cistern som spolrör och gör att det bara behövs ett tätskikt framför cisternen. Man slipper därmed helt den komplicerade proceduren med att tätskikta bakom fixturen.

Installationen går därmed snabbt och är enkel att utföra -  utan att behöva tumma det minsta på säkerheten.
    Skulle olyckan vara framme fångar Safetybagen upp det vatten som läcker ut. Vattnet  rinner sedan ut i badrummet mellan kaklet och wc-skålens nederkant. Inget vatten hamnar därmed i väggen och man undviker på detta sätt vattenskador.


 TECEprofil med Safetybag kan installeras i alla typer av byggnader och såväl i väggkonstruktionen som utanpå väggen. Väljer man att bygga in den kan man få en helt slät vägg utan en ”låda” utanpå väggen som tar onödig plats i badrummet.

Alla TECE:s spolknappar passar inbyggnadsfixturen och spoltrycket kan regleras både upp och ner, vilket gör att det inte finns någon risk för överspolning om man har kantlöst wc-porslin.


TECEprofil inbyggnadsfixtur med Safetybag är testad och godkänd med elva foliesystem: Alfix, Centro, LIP, CC Höganäs, Mira, Mapei, PCI, Schönox, Bostik, Weber och Ardex. Den är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation 2016:1 och har 25 års funktionsgaranti. Fixturen finns i höjderna 820 mm och 1 120 mm.
    Cirkapris 3 900 kronor ex. moms.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-09-14 22:18:33

Senaste nummer

Din röst är viktig