Milwaukee lanserar ny cirkelsåg för trä

Snabbare är nätrivna maskiner. Längre drifttid än andra batteridrivna alternativ.

Den nya cirkelsågen har inte bara samma kraft som en nätdriven såg – den kapar snabbare än den nätdrivna. Den har även den längsta batteritiden bland de batteridrivna sågarna. Den klarar 570 kapningar av ett traditionellt furuvirke – med en laddning av 12,0 AH-batteriet.

Den nya cirkelsågen innebär:

  1. Kolborstfri POWERSTATE™-motor
  2. REDLITHIUM-ION™-batteri och
  3. REDLINK PLUS™-elektronik

Milwaukee byggde om samtliga batteridrivna komponenter för att kunna leverera prestanda i toppklass.  Allt i avsikt att kunna tillverka marknadens första 18V cirkelsåg med en effekt som motsvarar en nätdriven cirkelsåg.

Den helt nya kolborstfria POWERSTATE-motorn ger en klinghastighet på 5800 varv/min - den kraft som krävs för tuffa tillämpningar utan att stanna av.

Sågen är utrustad med Milwaukees nya M18 REDLITHIUM-ION HIGH OUTPUT 12,0 Ah-batteri. Cirkelsågen har en kapacitet på upp till 570 kapningar på en enda laddning, det innebär att användarna slipper sladdar och batteribyten under arbetsdagen.

REDLINK PLUS elektroniken säkerställer maximal prestanda under belastning och skyddar cirkelsågen mot överbelastning och överhettning.

Den nya cirkelsågen har en gjuten magnesiumkonstruktion. Verktygets vikt minskar därmed utan att avkall görs på slitstyrkan. Sågen erbjuder dessutom många fördelar jämfört med nätdrivna sågar i samma klass. Här finns bland annat en elektrisk broms som snabbt stoppar klingan efter kapning, samt kugghjul som inte behöver smörjas.

Sågen har även en LED-lampa som underlättar kapning. Sågen har även en upphängningskrok för smidig förvaring.

Den nya cirkelsågen  från Milwaukee är fullt kompatibel med  det övriga sortimentet i  M18 sortiment. Ett utbud som numera omfattar mer än 145 verktyg.

M18 FUE cirkelsåg för trä

M 18 FCSRH66-0

  1. Obelastad hastighet: 5 800 varv/min
  2. Lutningskapacitet: 53°
  3. Max kapdjup: 90°/45°/50°:66/ 48/ 45 mm
  4. Klingdiameter: 190 mm
  5. Håldiameter: 30 mm
  6. Vikt med batteri: 5,2 kg. Levereras utan batterier och laddare.

Milwaukee

Milwaukee skapade för över 90 år sina första verktyg i Wisconsin, USA. Milwaukee har sedan dess  haft som ambition att producera de allra bästa, mest slitstarka verktygen och tillbehören för professionella användare.

Milwaukee är idag  ett namn som förknippas med produkter av högsta kvalitet, längsta livslängd och största tillförlitlighet som kan köpas för pengar.

Milwaukees ingenjörer designar inte enbart verktyg. De designar verktyg som löser uppgiften bättre, snabbare, säkrare och mera pålitligt.

E-mail:
Publicerad 2019-09-29 18:41:22

Senaste nummer

Din röst är viktig