Nytt affärsområdet för Clockwork Engineering

Rekryteraren Clockworks kunder har sedan länge efterfrågat fler och mer specialiserade ingenjörer. För att möta behovet på kvalificerad teknisk kompetens satsar Clockwork nu på ett nytt dedikerat affärsområde – Clockwork Engineering.

Industriföretag har i många år varit huvudsegmentet bland kunderna för företaget Clockwork Bemanning och Rekrytering. Att rekrytera ingenjörer är därför i sig inget nytt för Clockwork. Skillnaden med det nya affärsområdet Clockwork Engineering är att man nu arbetar mer specialiserat med rekrytering och bemanning av tekniskt utbildade kandidater.

– Digitalisering och ökad automatisering är två av faktorerna som tyder på att trenden med ökad brist på ingenjörer håller i sig. Det är en utmaning som drabbar hela arbetsmarknaden och som vi genom vår satsning på Engineering hoppas bidra till att lösa, berättar Clockworks vd Petter Lundgren.

Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef. Jonas har lång erfarenhet av att jobba med såväl teknik som bemanning. Närmast kommer han från Academic Work där han arbetat med just Engineering, men i grund och botten är han maskiningenjör som arbetat med konstruktion på bland annat Scania och Semcon.
– Erfarenheten av att ha jobbat med utveckling och därefter sju år med bemanning och rekrytering har jag stor nytta av i min nuvarande roll. Att förstå vad kunden jobbar med och hur deras produkt ser ut är många gånger avgörande för att vi ska få förtroende och kunna göra en bra leverans, berättar Jonas Bergkvist.

Affärsområdet Engineering blir en viktig kugge för att lösa ingenjörsbristen hos flera av Clockworks kunder. Dessutom är målsättningen också att ta ytterligare ett steg mot att bli en heltäckande leverantör. 
– Med Engineering vill vi bygga ett partnerskap med våra kunder där vi långsiktigt kan förse dem med den kompetens som behövs för att de ska kunna växa, säger Jonas, som sökte sig till Clockwork tack vare en stark innovationsförmåga. 
– Jag lockades av att jobba på ett företag med ett starkt renommé och som står för bra kvalitet. Clockwork har också ett stort engagemang i det lokala näringslivet vilket känns viktigt. Det är på många sätt ett spännande och innovativt bolag på stark frammarsch, menar han.

Sedan årsskiftet har Clockwork varit ute hos kunder och på högskolor och universitet för att presentera den nya satsningen på ingenjörskompetens. Responsen har varit positiv från alla håll. 
– Många av dagens studenter ser bemanning- och rekryteringsföretag som ett naturligt steg in på arbetsmarknaden. Det blir som ett smörgåsbord som öppnar fler dörrar och dessutom på flera platser i landet, säger Petter Lundgren. 

Under hösten arbetar Clockwork vidare med att bygga upp en intern organisation för att ytterligare satsa vidare på att hitta kvalificerade ingenjörer. 
– På alla våra kontor i landet har vi i dag minst en person som arbetar tillsammans med Jonas för att paketera vårt erbjudande mot kunder och kandidater. Vår förhoppning är att kunna bidra till att få våra kunders verksamheter att blomstra ännu mer, säger Petter Lundgren. 

E-mail:
Publicerad 2019-09-29 21:43:10

Senaste nummer

Byggaren 05 2019

Din röst är viktig