Festool stärker närvaron i Sverige

Tecknar ÅF-avtal med Beijer Byggmaterial

Festool har  tecknat avtal med Sveriges största bygghandel, Beijer Byggmaterial. Under hösten kommer professionella byggare att kunna hitta Festools sortiment i minst 70 av Beijer Byggmaterials butiker runt om i landet. Festool är ledande inom premiumsegmentet för elverktyg.

– Vi har haft en dialog med Festool under en längre tid, och vi är mycket glada över att ha inlett det här samarbetet, säger Franz Öberg, COO, Beijer Byggmaterial.

– Det finns goda synergier mellan våra företag när det gäller kvalitet, ambition och kundgrupp, så Festool känns som en perfekt matchning för oss. Festool har ambitionen att växa inom bygg och snickeri, och samarbetet med Beijer Byggmaterial ses därför som strategiskt viktigt.

– Vi blev mycket väl mottagna med stort intresse från både kunder och personal hos Beijer Byggmaterial, säger Martin Andersson, försäljningschef för Festool Sverige.

– Vi är ett växande varumärke med en produktportfölj som blir större och bredare för varje år. Många känner till oss som ett premiummärke, men vi är fortfarande i en tillväxtfas inom bygg. I och med det här samarbetet ökar vi markant vår närvaro och tillgänglighet i Sverige.

Avtalet med Beijer Byggmaterial innebär ett nationellt avtal vilket ger proffskunder över hela Sverige tillgång till Festools sortiment. Beijer Byggmaterial befinner sig i en expansiv och lönsam organisk tillväxtfas tillsammans med starka förvärv, och detta medför att Festool når en ännu större andel av sina kärnkunder, d.v.s. professionella byggare, plattsättare och målare.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-10-27 23:20:43

Senaste nummer

Din röst är viktig