Bygma fördjupar samarbetet med Målarkalk

Byggmaterialkoncernen Bygma fortsätter sina satsningar. Nu växlar man upp i Stockholm genom ett fördjupat samarbete med Målarkalk AB, känd bland annat för miljövänliga produkter inom måleri och puts och med unika produkter för kulturobjekt och byggnadsvård.

Byggmaterialkoncernen Bygma satsade tidigt på hållbart byggande och var bland annat den första byggmaterialaktören i Sverige att ingå i Green Building Council. Nu fortsätter arbetet genom ett fördjupat samarbete med Målarkalk AB, ett familjeföretag grundat 1948 som erbjuder egentillverkade och importerade, traditionella kalkbaserade produkter inom bland annat måleri och puts.

Det fördjupade samarbetet innebär att Bygma från och med omgående startar upp färgbrytning av Målarkalks färgprodukter samt övertar lagerhållningen. Samtidigt går de två anställda i Målarkalks butik i Farsta över till anställning hos Bygma.

– Målarkalk är ett företag med ett unikt kunnande och spännande, miljövänliga produkter inom måleri och puts, säger Peter Lindström, vd på Bygma Sverige.

– Nu stärker vi positionen inom hållbarhet ytterligare genom att addera unik kunskap och ett spännande sortiment av genuina, miljövänliga produkter som vi dessutom kommer att kunna leverera snabbt: brutet och klart på 48 timmar.

– Vi är oerhört glada över ett närmare samarbete med Bygma. Vi delar stora likheter både i värderingar kring kvalitet och hållbarhet och i att vi båda är familjeägda företag. Vi ser fram emot att växa tillsammans, inte minst på Stockholmsmarknaden, där vår regionansvarige och jag nu fokuserar på projekt och befintliga kunder, säger Oscar Nymberg, vd för Målarkalk AB.

– Vi hälsar våra nygamla kolleger från Målarkalks anläggning i Farsta varmt välkomna tillbaka till Bygma, avslutar Peter Lindström, vd på Bygma Sverige.

 Produkterna kommer framför allt att säljas vid Bygmas anläggningar i Bandhagen (specialiserad på tegel och fasad) och i Spånga, båda strax utanför Stockholm

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-10-27 23:32:09

Senaste nummer

Din röst är viktig