Ny limfamilj från Sika uppfyller alla monteringsbehov

Sika introducerar en komplett limfamilj som tillgodoser proffsens alla behov – från montering av mindre socklar till tunga speglar. Ett av limmen kan dessutom användas till fogning.

– Det här är inte bara en produktfamilj, utan en helhetslösning. Har du de här tre limmen så klarar du dig väldigt långt, oavsett om du är professionell hantverkare eller ambitiös amatör, säger Mats Jansson, produktchef på Sika Sverige.

Sika är i dag en av världens ledande leverantörer av kemiska specialprodukter för bygg- och industriell tillverkning. Förra året lanserade koncernen sitt kraftlim Sikaflex-118 Extreme Grab. Nu introduceras ytterligare två miljöbedömda lim – Sikaflex-111 Stick & Seal och SikaBond-115 Strong Fix. Tillsammans bildar limmen en familj som kan montera allt från små socklar till massiva trädgårdsplattor. Sikaflex-118 Extreme Grab har tagits emot väl på den svenska marknaden. Det miljöbedömda monteringslimmet har ett väldigt starkt initialt hugg, detta gör att även tunga föremål kan limmas på vertikala ytor utan att först behövas fixeras på plats.

– Det här ett riktigt kraftlim. Du kan limma upp en stor och tung trädgårdsplatta direkt på väggen om du vill. Samtidigt gör limmets relativt långa öppentid det möjligt att justera det ditsatta föremålet innan limmet stelnar. Det är till stor hjälp för dig som använder det, säger Mats Jansson.

Flera användningsområden
Nya lim för i år är SikaBond-115 Strong Fix, ett vattenbaserat standardlim som med fördel kan användas för att limma mindre föremål inomhus som stuckaturer och paneler, och det SMP-baserade mångsidiga Sikaflex-111 Stick & Seal. SMP-baserade produkter är elastiska och togs från början fram för att bygga jordbävningssäkra byggnader i Japan. Sikaflex-111 Stick & Seal har en rörelseupptagande förmåga på upp till 20 procent vilket gör att limmet fungerar utmärkt att använda även till fogning.

– Kunderna har efterfrågat ett lim som klarar det mesta, och det här är det närmaste det vi har kommit. Responsen från användarna har varit fantastisk, alla som vi har pratat med har varit väldigt positiva, avslutar Mats Jansson.

Mats Jansson påpekar att förarbetet är viktigt. För bästa möjliga resultat är det viktigt att förbehandla ytan med Sikas aktivatorer och primers innan limmen appliceras.

Vi utvecklar och levererar kemiska specialprodukter och know-how inom våra affärsområden; tak, golv, betongrenovering, industri, fog & lim, betong och vattentätning.

Sika grundades i Schweiz 1910 och har under årens lopp utvecklat lösningar för bygg och industri som möjliggör banbrytande arkitekturprojekt och avancerade tekniska konstruktioner över hela världen.

Sika är en internationell koncern med omkring 24 000 anställda i 100 länder. Sika Sverige AB etablerades 1950 och har i dag 110 anställda.

I Sika Sverige ingår även Casco, Schönox och Casco Floor Expert.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-10-27 23:56:43

Senaste nummer

Din röst är viktig