Miljövänlig akrylbaserad målarfog

Företaget Relecta lanserar nu med nya produkten 101 Akryl Eco n miljövänlig akrylbaserad målarfog Det är Relektas första  Svanenmärkta akrylfog och som uppfyller emissionskraven i BREEAM-NOR.

Petter Bjaaland inom Relkta säger att 101 Akryl Eco är en miljövänliga akrylfog på marknaden. Produkten har alla de kvaliteter som man kan förvänta sig av en akrylbaserad  målarfog.

101 Akryl Eco är avsedd för användning  inomhus, främst till interiör- och akustikfogar runt listverk samt för tätning av hål, skarvar och sprickor.  Den är elastisk (10procent ), UV-beständig och kan övermålas efter bara 20 minuter.

- Förutom  Svanenmärkningen uppfyller den klassificeringen M1 som är marknadens strängaste krav för luftkvalitet  inomhus, fortsätter Bjaaland.

- Det gör den perfekt för BREEAM-projekt, För att uppfylla kraven för Svanenmärkning ska en produkts hela livscykel vara godkänd ur ett miljöperspektiv.

- All produktion måste vara utförd på ett hållbart sätt utan skadliga kemikalier eller dåliga arbetsförhållanden. Produkten ska också vara säker att använda och kunna återvinnas på ett ansvarsfullt sätt. Att vara Svanenmärkt innebär att man är bäst i klassen när det gäller miljö, säger Mikael Palmgren, försäljningschef på Relekta.

Relekta-gruppen är en ledande leverantör av reparations- och underhållsprodukter i Norge och Sverige. Flera av produkterna är marknadsledare och Relekta representerar flera kända internationella  tillverkare och varumärken.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-11-12 10:24:30

Senaste nummer

Din röst är viktig